Partea noastră de veşnicie – Limba Română

Evaluare utilizator:  / 1
SlabCel mai bun 
       Elevii și profesorii de la Liceul AȘM au participat la 31 august 2012 în cadrul festivităților dedicate „Limbii Române”. În Sala Azurie a Academiei de Ştiinţe a Moldovei, a avut loc Şedinţa Solemnă a AŞM, inaugurată de către acad. Gheorghe Duca, preşedintele AȘM. 
     
       Un cuvânt de salut din partea președintelui R. Moldova dl. Nicolae Timofti, a fost citit de consilierul dl. M. Șleahtițchi. În cadrul şedinţei a prezentat un discurs înflăcărat dl. Nicolae Dabija, scriitor, istoric literar, membru de onoare al Academiei Române.
 
La manifestare au fost invitaţi membrii AŞM, reprezentanţi ai puterii și ai corpului diplomatic acreditat în R. Moldova, rectorii instituţiilor de învăţământ superior, reprezentanţii uniunilor de creaţie şi asociaţilor profesionale, oameni de cultură, studenți și elevi. Discursurile prezentate în ultimii ani, s-au regăsit într-o ediţie specială a revistei AŞM „Akademos”.
 
În continuare a urmat o depunere de flori la busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică ”Ștefan cel Mare și Sfânt” în memoria personalităților marcate ale neamului. Tot aici și-au prezentat discursurile primarul mun. Chișinău,Dorin Chirtoacă, reprezentanți ai puterii din România, oameni politici și de artă. 

Pentru a posta comentariu e nevoie să vă logați

         


Blogroll

Instagram

Materiale create de elevii LAŞM

Canalul Youtube LAŞM

Bibliotecă online de cărţi electronice

Golovei Andrei

Nicoleta Prestescu

Gumeniuc Doina

Mironica Marina

Moșnoi Ion

Ungurean Cristina

Vârlan Tatiana

Badrajan Vladimir

Blog 12UM

Gimnaziul Galata

Vizitatori Online

Avem 87 vizitatori și 7 membri online

  • Pulmenjophy
  • PaspRooms
Free business joomla templates meds no prescription