„EMINESCIANA 2013 – „La ceas de taină”

Evaluare utilizator:  / 5
SlabCel mai bun 

 

   La 30 ianuarie 2013 în Sala Bibliotecii Liceului AŞM a avut loc spectacolul „EMINESCIANA 2013” cu genericul „La ceas de taină”,organizat de elevii clasei a XI-a um. și coordonat de subsemnata (scenariul se anexează).
   La activitate au participat elevii claselor a X-XI-a. În calitate de prezentatori s-au manifestat Vârlan Tatiana și Mironica Marina, eleve în clasa a XI-a um. care au inițiat un dialog contradictoriu cu privire la receptarea operei lui M. Eminescu de către tânăra generație. În cadrul spectacolului s-au evidențiat elevele clasei a X-a „C” Trifan Tamara, Bivol Elena, Perciun Ludmila, care au interpretat melodii pe versurile poetului. Elevii clasei a XI-a um. au realizat o prezentare video în baza operei eminesciene (ipostazele femeii în lirica poetului), protagoniștii fiind Ocară Doina, Placinta Valeria, Ciorici Cristina, Guriev Natali, Botnari Cristina.
   De asemenea, a fost surprinsă esența interpretărilor științifice datorită demonstrării unui fragment din reportajul „Conviețuirea cu Eminescu” realizat de Denis Zavorotnîi, prin intermediul căruia tinerii au fost îndemnați de criticul literar Mihai Cimpoi, sociologul Adrian Dinu-Rachieru să-l citească pe Eminescu, nu numai să-l citeze.
   Prezentatoarele au ajuns la concluzia că Eminescu face parte din categoria marilor scriitori care marchează fundamental o cultură și că, dacă unii îl citesc, alții doar îl răsfoiesc sau îl sărbătoresc. Îndemnul de a reveni la opera lui Eminescu și de a ne regăsi pe noi înșine a sunat în acord perfect cu melodia „Eminescu”, în interpretarea invitatului Mihai Bargan, elev în clasa a X-a la liceul „Gaudeamus”, prin care cei prezenți au concluzionat cu ce s-au ales pe parcursul acestei întâlniri, la ceas de taină.
   Spectacolul s-a încheiat cu un dialog susținut de profesoarele Tamara Cristei și subsemnata, care au făcut totalurile activității.
 
Sorocean Inga, profesoară de limba și literatura română

Pentru a posta comentariu e nevoie să vă logați

         


Blogroll

Instagram

Materiale create de elevii LAŞM

Canalul Youtube LAŞM

Bibliotecă online de cărţi electronice

Golovei Andrei

Nicoleta Prestescu

Gumeniuc Doina

Mironica Marina

Moșnoi Ion

Ungurean Cristina

Vârlan Tatiana

Badrajan Vladimir

Blog 12UM

Gimnaziul Galata

Vizitatori Online

Avem 90 vizitatori și 7 membri online

  • Pulmenjophy
  • PaspRooms
  • Plopofe
Free business joomla templates meds no prescription