Careul „Ultimul Sunet” - festivitatea de finalizare a anului şcolar 2014/2015

Evaluare utilizator:  / 6
SlabCel mai bun 

 

La finele lunii mai deja a devenit o tradiţie a organizării Careului Festiv, dedicat „Ultimului sunet”, pentru anul şcolar 2014-2015.

Prezentatorii din clasele a XI-a  Barac Cătălina şi Grosu Daniel, precum şi cei din clasele a XII-a, Bivol Elena şi Bereghici Ştefan au anunţat intrarea solemnă a promoţiei a V-a a absolvenţilor în careu, după care a avut solemnitatea de interpretare a imnului ţării şi AŞM.

Interpretarea Imnului R. Moldova a devenit deja o tradiţie pentru lașm-iști, în fiecare zi de luni, cu care începe săptămâna de studii şi muncă. Absolvenţii promoţiei a V-a au lăsat în dar liceului simbolurile sfinte, Drapelul R. Moldova şi cel al Academiei de Ştiinţe, consolidând conștiința civică a generaţiei viitoare.

Un exemplu demn de urmat a fost implicarea absolventului din promoţia I, Ion Guceac, care a înregistrat la un studiou profesionist Imnul Liceului AŞM, pe care l-a alcătuit încă de când era elev.

Oaspeţi ai Careului au fost: dna Aurelia Hanganu, Secretar științific general al Academiei de Științe a Moldovei; dl Mihai Ghimpu, preşedintele R. Moldova în anii 2009-2010, deputat în Parlamentul R. Moldova; dna Daniela Elenciuc, doctor în ştiinţe, Decanul Facultăţi Ştiinţe Naturale; dl Eduard Corobceanu, doctor în ştiinţe, Decanul Facultăţii Ştiinţe exacte.

Cuvânt de deschidere a festivității consacrate „Ultimului sunet” în anul de studii 2014-2015, i s-a acordat directorului Liceului – dl. Cristea Iurie, care a menţionat că liceul AŞM este cu adevărat un templu al cunoştinţelor, un mediu favorabil de dezvoltare a abilităţilor, ce ne vor fi de folos în viaţa cotidiană.

Participând la olimpiadele republicane și diverse concursuri naţionale şi internaţionale, activități liceale și extra-liceale, elevii au solicitat un efort deosebit obținând multe locuri premiante. Rezultatele vorbesc de la sine: 40 de premianţi la olimpiadele republicane; 78 de premianţi la Conferinţa republicană ştiinţifică a elevilor „Spre Viitor”; 34 de locuri premiante la Conferinţa municipală „Muncă, Talent, Cutezanţă”. De asemenea au participat şi în alte peste 300 de concursuri creative, conferinţe, seminare, acţiuni de voluntariat în comunitate.

Profesorii au reuşit să sădească în sufletele copiilor cunoaştere, înţelepciune, afecţiune, dăruire şi speranţă, pentru ce absolvenţii le-au mulţumit şi le-a demonstrat recunoştinţa pentru tot ce au făcut. În cadrul festivităţii au luat cuvântul cu mesaje de felicitare diriginta clasei a XII A, Cristei Tamara, Prestecu Nicoleta şi Cicati Carolina, eleve  din clasa a X A.

În numele tuturor părinților a vorbit dna Bulgaru Svetlana. Absolvenţii au fost prezentaţi de absolventei Universității AȘM – Vâzdoagă Marina, Ciorici Cristina şi Bobeicî Doina.

Absolvenţii au lăsat un Testament pentru elevii care îşi fac studiile, fiind îndemnaţi să păstreze, dar şi să multiplice faptele bune şi străduințele lor.

Aşa cum anul de studii a fost unul efervescent, cu o activitate susținută a administrației, a profesorilor și a tuturor liceenilor, dl Pavel Cerbuşca, vice-director a dat citire ordinului directorul liceului şi a organizat festivitatea de înmânare a cupelor, medaliilor şi diplomelor de gradul I şi II, pentru performanţe deosebite academice, premii la conferinţele şi olimpiadele şcolare, participarea activă în viaţa liceului şi consolidarea imaginii instituţiei în comunitate.

A urmat tradiţia ultimului sunet şi a valsului absolvenţilor, precum şi multe poze ca amintire.

PAVEL CERBUŞCA, Vice-director

 

 

Pentru a posta comentariu e nevoie să vă logați

         


Blogroll

Instagram

Materiale create de elevii LAŞM

Canalul Youtube LAŞM

Bibliotecă online de cărţi electronice

Golovei Andrei

Nicoleta Prestescu

Gumeniuc Doina

Mironica Marina

Moșnoi Ion

Ungurean Cristina

Vârlan Tatiana

Badrajan Vladimir

Blog 12UM

Gimnaziul Galata

Vizitatori Online

Avem 79 vizitatori și un membru online

  • darlatr3
Free business joomla templates meds no prescription