Cadrele didactice în proiectul „Istoria de lângă noi”

Evaluare utilizator:  / 0
SlabCel mai bun 

 Platforma "Acțiunea 2012", în parteneriat cu Mișcarea Civică "Tinerii Moldovei" au organizat o formare profesională extraordinară pentru profesorii de istorie, limbă română şi alte discipline de la instituțiile mai active din R. Moldova - Liceul AŞM, Pro-Succe, s. Mereni, Călăraşi, Lozova, Floreşti şi Râşcani.

Obiectivele proiectului sunt de a oferi un cadru favorabil de conlucrare a profesorilor din Republica Moldova în vederea promovării istoriei și a valorilor naţionale, de interacţionare cu omologii din România şi de stabilire a unor activităţi ulterioare comune a cadrelor didactice în spaţiul românesc, indiferent de frontiere.

Activităţile s-au desfășurat la Bucureşti şi judeţul Prahova, în care au participat alături de cei 48 de cadre didactice şi profesorii de la Liceul AŞM: Pavel Cerbuşca, vice-director, Galina Filip, profesoară de limbă engleză, Miron Raisa, profesoară de informatică, Graur Sorina, profesoară de limbă engleză, Harea Maria, pedagog social. Am avut susținerea organizatorilor şi a voluntarilor, Romulus-Andrei Bena, Diana Barbu, Stefan Gabriel Lupu, Irina, Vitalie Cojocaru, Anatolie şi alții. Suntem recunoscători în primul rând lui George Simion şi tuturor prietenilor Unirii care au ne-au creat condiții bune, un program consistent şi util pe parcursul a 4 zile de ședere în România. Am vizitat mănăstirea Cernica, unde am fost cazați în condiții bune, Universitatea din București, Liceele "Sf. Sava" şi "Gh. Şincai", Muzeul Satului şi Muzeul Țăranului, Muzeul de Istorie şi Palatul Parlamentului, precum şi alte obiective culturale.

Am fost profund impresionați de primirea cordială în județul Parhova, de însăși conducerea Consiliului Județean unde am vizitat Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, Muzeul "N. Iorga" din Vălenii de Munte, Casa Memorială "C Stere", multe alte edificii culturale. Ne-a impresionat mult comuna Blejoi, unde au fost vizitate instituții educaţionale şi centre sportive, reparate conform standardelor europene.

Astfel, merită să depunem efort pentru a ne uni forțele şi a restabili adevărul istoriei, pentru a ne crea un viitor mai bun copiilor şi nepoților noștri (cuvintele lui C. Stere). Sa fim cine am fost şi mai mult decât atât.

PAVEL CERBUŞCA, organizator

Pentru a posta comentariu e nevoie să vă logați

         


Blogroll

Instagram

Materiale create de elevii LAŞM

Canalul Youtube LAŞM

Bibliotecă online de cărţi electronice

Golovei Andrei

Nicoleta Prestescu

Gumeniuc Doina

Mironica Marina

Moșnoi Ion

Ungurean Cristina

Vârlan Tatiana

Badrajan Vladimir

Blog 12UM

Gimnaziul Galata

Vizitatori Online

Avem 82 vizitatori și 8 membri online

  • Pulmenjophy
  • PaspRooms
Free business joomla templates meds no prescription