Bine aţi venit, dragi profesori,la Liceul de Ştiinţe magice ABRACADABRA

Evaluare utilizator:  / 3
SlabCel mai bun 

 

 

Bine aţi venit, dragi profesori,

 la Liceul de Ştiinţe magice ABRACADABRA

 

Încă o dorinţă împlinită pentru cei care şi-au dorit dintotdeauna să-şi facă studiile la cea mai prestigioasă instituţie de magie din lume – Hogwarts şi aceasta datorită faptului că în ziua de 5 octombrie din acest an, sobrul şi sofisticatul Liceu al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, supus unei vrăji de transfigurare de către elevii cl. a XII-a A, s-a acoperit de atmosferă magică, muzică bună şi flori, flori, flori pentru toţi profesorii.

Spre bucuria elevilor, dar şi a profesorilor, un lucru nu s-a schimbat în ceea ce constă desfăşurarea sărbătorii şi anume „Ziua dublorului” sau cum este primit la noi, „Săptămâna dublorului”. Cercetând din curiozitate, dar şi din pură necesitate pentru articol, am reuşit să dau de nişte adevăruri dure trăite de dublori în ziua respectivă.

Unii din ei au ajuns la concluzia că o mare parte din feeria de a se simţi profesor, important şi apreciat, dispare atunci când ajungi la cea de-a 4-a sau a 5-a lecţie, când picioarele încep să-ţi dea de ştire că oboseşti, iar vocea nu mai e aceeaşi. De la cineva am prins afirmaţia: „profesorii noştri sunt eroi că ne rabdă, zi de zi, un an întreg”.

Bineînţeles că nu ne-am lipsit de partea cea mai siropoasă a evenimentului, vorbesc despre manifestarea propriu-zisă care a demarat melancolic pe note de vals alături de elevii cl. a XII-a A.Tot aici, super-profesorii au fost supuşi „selecţiei”, probabil momentul cheie care i-a lăsat surprinşi, dar şi vădit entuziasmaţi. După sortare, pălăria vorbitoare i-a repartizat pe profesori în cele 4 case de la Hogwarts:

  • Cercetaşi:Harea Maria, pedagog social, Lachi Diana, prof. l. Engleză, Cristei Tamara, prof. l. Română;

  • Ochi-de-Şoim:Sorocean Inga, prof. l. Română, Grinciuc Larisa, prof. chimie, Hanganu Aurelia, secretar ştiinţific general AŞM;

  • Viperini:Cristea Iurie, director, prof. biologie, Ciorici-Frei Angela, prof. Istorie, Graur Sorina, prof. l. engleză;

  • Şi Astropufi: Craveţ Ala, prof. geografie, Galina Filip, vice-director, prof. l. engleză, Cerbuşca Pavel, vice-director, prof. educaţie civică; Postu Iurie, prof. ed. Fizică.

     

Activând în cadrul caselor, profesorii au concurat între ei, fiind jurizaţi de gazdele evenimentului: Harry Potter, Hermione Granger şi Ron Weasley. Pentru a acumula puncte, super-profesorii noştri cu super-puteri au avut de inventat vrăji pentru ca elevii să nu întârzie la ore şi porţiunea care ar permite crearea elevului ideal. Pe lângă publicul înflăcărat care erau numai ochi şi urechi, cele 4 case au avut şi susţinători „oficiali” care s-au pregătit din timp să-şi încurajeze cu demnitate idolii.

Astfel, cu două piese muzicale, voce şi chitară electrică au evoluat în scenă susţinătorii celor din Ochi-de-Şoim, Răilean Cătălina şi Zatâc Petru. Pentru Cercetaşi au evoluat elevi ai cl. a XII-a B şi C, mebri ai Clubului de dans Big Bang. Din partea Astropufilor i-am avut în scenă pe Alexandru Petraşco şi Patric Parii , pe când cei din Viperini au fost suţinuţi de către elevii cl. a XI-a C, Vacaru Diana-Valeria şi Prodan Alexandru.

Judecând după aplauzele din sală şi zîmbetele profesorilor, putem afirma că sărbătoarea s-a bucurat de un succes colosal, iar elevilor le-a reuşit să demonstreze respectul şi recunoştinţa ce le-o poartă profesorilor.

Felicitări, dragi profesori, cu Ziua profesională, dorindu-vă sănătate, putere să rezistaţi tuturor încercărilor.

 

VASILIŢA CRISTINA, cl. a XII-a C,

Şef Departament Mass-Media

 

Pentru a posta comentariu e nevoie să vă logați

         


Blogroll

Instagram

Materiale create de elevii LAŞM

Canalul Youtube LAŞM

Bibliotecă online de cărţi electronice

Golovei Andrei

Nicoleta Prestescu

Gumeniuc Doina

Mironica Marina

Moșnoi Ion

Ungurean Cristina

Vârlan Tatiana

Badrajan Vladimir

Blog 12UM

Gimnaziul Galata

Vizitatori Online

Avem 69 vizitatori și 7 membri online

  • Pulmenjophy
  • PaspRooms
Free business joomla templates meds no prescription