"MIERCUREA PE LA CHINDII" LA LICEUL AŞM CU O. ŢICU

Evaluare utilizator:  / 0
SlabCel mai bun 

"MIERCUREA PE LA CHINDII" LA LICEUL AŞM CU O. ŢICU

 

O inovație acum ceva timp, a devenit o tradiție în LASM. Lunar, ”Miercurea pe la chindii”, adună elevii la discuții de suflet, alături de oaspeți deosebiți. De data aceasta Iulian Filip, mentorul clubului, a fost solicitat la alt eveniment, oricum întâlnirea a fost de suflet, au fost prezentate realizările lui O. Ţicu şi a fost organizat un dialog constructiv cu tinerii despre istorie şi sport, performanţe şi caracter, despre pasiune şi muncă asidua în atingerea rezultatelor.

Octavian Țicu, istoric, politician și boxer profesionist, în anul 2013, Ministru al Tineretului și Sportului din Republica Moldova, a fost oaspetele nostru. Dumnealui a afirmat că combinația dintre sport și istorie este una firească.  Într-adevăr, Octavian Țicu este modelul omului puternic și multilateral, care se afirmă în mai multe domenii, făcând cercetări spectaculoase. O persoană atât de cultivată și atât de încrezută, pune în  prim plan profesionalismul, însă, nelăsând istoria să-i scape. Alternanța dintre priorități, l-a determinat să devină de 7 ori campion național la box.

Destul de captivant a fost filmul documentar, prezentat despre biografia lui Nicolae Simatoc şi o carte despre activitatea legendarului fotbalist basarabean de la FC Barcelona din anii 1950. 

 

M-a frapat fraza:”Fiecare om se naște fericit, depinde de el cum luptă pentru a obține ce-și dorește”. Personalitatea lui Octavian Țicu rămâne a fi un model al omului puternic, care prin muncă și alegeri corecte obține succese. Dumnealui, a afirmat că nu există o formulă a succesului, ci există muncă zilnică, antrenamente, și dorința de a face ceva. Cu siguranță, dacă muncești și ai un scop, atunci nu mai cauți formulele succesului, ci muncești pentru a-l obține.

 

IRINA ODOBESCU, cl. XI

Pentru a posta comentariu e nevoie să vă logați

         


Blogroll

Instagram

Materiale create de elevii LAŞM

Canalul Youtube LAŞM

Bibliotecă online de cărţi electronice

Golovei Andrei

Nicoleta Prestescu

Gumeniuc Doina

Mironica Marina

Moșnoi Ion

Ungurean Cristina

Vârlan Tatiana

Badrajan Vladimir

Blog 12UM

Gimnaziul Galata

Vizitatori Online

Avem 111 vizitatori și 7 membri online

  • Pulmenjophy
  • PaspRooms
  • Plopofe
Free business joomla templates meds no prescription