Invitata clubului de discuţii“Miercuri, pe la chindii” Radmila POPOVICI, poetă şi textier

Evaluare utilizator:  / 0
SlabCel mai bun 

Invitata clubului de discuţii“Miercuri, pe la chindii”

Radmila POPOVICI, poetă şi textier

 

RecentRadmila Popovici a fost invitata clubului „Miercurea pe la chindii” de la Liceul AŞM, condus de maestru Iulian Filip. A fost o întâlnire de suflet, elevii au ascultat povestea vieţii invitatei, au recitat poezii, au adresat întrebări reciproce.

 În activitatea sa, Radmila Popovici debutează editorial cu volumul de poezie „Mi-s” pentru care este distinsă cu Premiul Uniunii Scriitorilor din Moldova. În calitate de textieră, colaborează cu mai mulți compozitori și interpreți de muzică ușoară, populară, clasică și pentru copii.

Împreună cu Marian Stârcea, lansează două CD-uri de autor: „Tu și eu” (muzică ușoară) și „O lume în ochi de copil” (muzică pentru copii). Aflându-se în acest spațiu al muzicii și înregistrând succese, începe a colabora cu mai mulți compozitori, precum Oleg Baraliuc, Octavian Coteț, Valy Boghean, Ghenadie Ciobanu, Mihai Fisticanu, Iulia Sandu, Valeriu Cataraga, Alex Brașoveanu, Ion Lincovschi ș.a. De asemenea, scrie texte pentru cântecele interpreților Anișoara Puică, Gabriel Dorobanțu, Ion Suruceanu, Nelly Ciobanu, Adriana Ochișanu, Igor Cuciuc, Corina Țepeș, Diana Rotaru, Cătălina Rusu, Carizma, Aura, Cezara, Mihai Fisticanu, Dana Marchitan, Elena Demirdjean.

A edutat mai multe volume de versuri, printre care „EvAdam” (Editura „Gunivas”), distins cu Premiul Ministerului Tineretului în cadrul Salonului Internațional de Carte. Este autoarea versurilor pentru mai multe spectacole muzicale, precum „Douăsprezece scaune”, montat de Petru Hadârcă la Teatrul Național „Mihai Eminescu” (muzică de Valy Boghean), povestea muzicală „Musca Bâza-bâzâita” (muzică de Iulia Sandu) și „Porțile” (compozitor - Ghenadie Ciobanu).

 

Din comentariul postat pe pagina Facebook:  „Dragii mei, mulțumesc mult și frumos pentru această zi, la extreme. A fost o onoare să mă aflu alături de voi. Sunteţi niște comori! Recunoștință pentru invitație, bunăvoință, dialog, poezie, trăiri, dragi Iulian Filip, Pavel Cerbusca, d-na Profesoară Tamara Cristei, D-le Director, stimați profesori și vouă, minunați tineri! Voi sunteți poporul!

 

COJOCARU VERONICA, membrul clubului MC

 


 

 

 

 

 

Comentarii   

 
0 #1 coca mary 11-01-2020 04:35
I would love to read your blog posts. Your blog has good information, I have good ideas from this great blog. I am always looking for this kind of blog post. Thanks for sharing!
vex 3 online
 

Pentru a posta comentariu e nevoie să vă logați

         


Blogroll

Instagram

Materiale create de elevii LAŞM

Canalul Youtube LAŞM

Bibliotecă online de cărţi electronice

Golovei Andrei

Nicoleta Prestescu

Gumeniuc Doina

Mironica Marina

Moșnoi Ion

Ungurean Cristina

Vârlan Tatiana

Badrajan Vladimir

Blog 12UM

Gimnaziul Galata

Vizitatori Online

Avem 96 vizitatori și 8 membri online

  • Pulmenjophy
  • Voppylown
  • Uninktith
Free business joomla templates meds no prescription