O modalitate exelentă de dezvoltare a competențelor

Evaluare utilizator:  / 2
SlabCel mai bun 

O modalitate exelentă de dezvoltare a competențelor

În Liceul AȘM se implementează un plan-cadru individualizat, punând în valoare inteligențele elevului. De exemplu la istorie, alaături de orele incluse în curriculum, se desfășoară și activități practice, adică de integrarea a competențelor în situații noi.

La cursul de Istorie avansat elevii cl. a XI-a realizează un program speific. Fiind un curs de ore practice, LAŞM-iştii realizează lucru pe teren, cercetarea surselor bibliografice, de asemenea analizează şi studii de caz.

Ghidaţi de profesoara Angela Frei-Ciorici, elevii au realizat o lucrare deosebită care încorporează localitatea de baştină a fiecări participant în parte, aceasta reprezentînd şi teza semestrială la cursul avansat. Cuvântul ACASĂ i-a unit pe toţi în cercetare şi în redactarea acestor reviste.

Teza semestrială fiind constituită din realizarea unor studii de caz timp de un semestru în localităţile natale, deoarece în jur de 60% din elevii Liceului AŞM provin din raioanele republicii şi astfel am aflat cu toţii care sunt tradiţiile specifice ale  satelor şi oraşelor Republicii Moldova. Legendele localităţii şi personalităţile notorii au fost cele mai impresionante capitole ale cuprinsului.

Fiecare dintre noi are un loc deosebit unde se simte cel mai bine. Alternanţa dintre confort şi plăcere se regăseşte în lexemul ACASĂ. Anume aici cu toţii revenim cu mare drag. Elevii au fost încurajaţi să continuie cercetările în localităţile de baştină, pentru că o istorie scrisă e mult mai veridică decît una vorbită.

ODOBESCU Irina, OPINCA Mădălina


 

 

Comentarii   

 
0 #2 coca mary 11-01-2020 04:33
I want you to thank you for taking the time to write such a great article! I certainly enjoy every bit of it and I have bookmarked your page to check out your blog's new stuff.
vex 3
 
 
0 #1 gerg12 21-03-2019 04:16
thanks for nice updates and https://seocompanyinbangalore.company/seo-company-in-pune offers one of the best seo services
 

Pentru a posta comentariu e nevoie să vă logați

         


Blogroll

Instagram

Materiale create de elevii LAŞM

Canalul Youtube LAŞM

Bibliotecă online de cărţi electronice

Golovei Andrei

Nicoleta Prestescu

Gumeniuc Doina

Mironica Marina

Moșnoi Ion

Ungurean Cristina

Vârlan Tatiana

Badrajan Vladimir

Blog 12UM

Gimnaziul Galata

Vizitatori Online

Avem 146 vizitatori și 7 membri online

  • Pulmenjophy
  • Gatteshek
  • Blessance
Free business joomla templates meds no prescription