Seminar pentru bibliotecarii sectoarelor Centru şi Buiucani

Evaluare utilizator:  / 2
SlabCel mai bun 

Seminar pentru bibliotecarii sectoarelor Centru şi Buiucani

Liceul Academiei de Ştiinţe a Moldovei a fost gazda seminarului care avea drept obiectiv de a familiariza bibliotecarii cu noua hotărîre a Guvernului Republicii Moldova cu privire la asigurarea cu manuale a elevilor.

Directorul liceului AŞM, Iurie Cristea, a venit cu un cuvînt de salut în faţa bibliotecarilor, prezentîndu-le liceul în incinta căruia a fost organizată întrunirea. Managerul a menţionat aportul cadrelor didactice în obţinerea rezultatelor remarcabile ale elevilor  la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale. De asemenea, dumnealui a accentuat implicarea doamnei Maria Harea în viaţa şi activiatatea liceului, dumneaei avînd dubla funcţie de pedagog social şi bibliotecar.

În cadrul întrunirii specialistul principal DGET, doamna Liuba Arion a adus la cunoştinţă cadrelor despre noua hotărîre a guvernului cu privire la asigurarea cu manuale a elevilor. Bibliotecarul IPLT “Principesa Natalia Dadani”, doamna Adela Botnari, a informat despre regulamentul cu privire la asigurarea elevilor claselor a I-IV-a cu manuale, iar bibliotecarul LT”Gherghe Asachi”, Veronica Cioranu a relatat despre regulamentul schemei de închiriere a manualelor şcolare pentru elevii claselor a V-XII-a.

Despre succesele Liceului Academiei de Ştiinţe a Moldovei a vorbit doamna Maria Harea, accentuînd aportul şi importanţa bibliotecii pentru activitatea elevilor.

Trei ani la rînd  au fost colecționate poeziile LAȘM-iștilor care și-au găsit loc în cartea cu numele ”Caleidoscop poetic”. Aici sunt selectate cele mai deosebite și frumoase versuri ale elevilor.  Redactorul culegerii de  poezii este Vasilița Cristina.

Un adevărat prieten al elevilor, doamna Harea M. a fost susţinută de discipoli. Irina Odobescu, elevă în clasa a XI-a B, a  relatat despre clubul monitorizat de maiestrul în artă Iulian Filip -“Miercurea de la Chindii” şi necesitatea discuţiilor cu persoane marcante.  Liceul AȘM a fost vizitat de numeroase personalități, iar în cartea Templul Cunoașterii ce a ieșit de sub tipar sunt prezente discuțiile și biografiile oaspeților de la “Miercurea de la Chindii” . Bibliotecara  clasei a XII-a C, Elena Iluşca a relatat despre Săptămîna Bibliotecii în LAŞM, menţionînd expoziţiile de carte şi activităţile realizate. Biblioteca este locul unde doamna Harea Maria este înconjurată de elevi, aceştia fiind mereu cointeresaţi de a participa la activităţi. Pe unda strunei chitarei, fraţii Mihail şi Alexandrina Neghin au transformat sala bibliotecii într-un adevărat spaţiu al revelaţiei şi împlinirii sufleteşti. Carolina Cicati şi Prestescu Nicoleta sunt fondatoarele clubului „Ars Retorica”, în cadrul căruia elevii LAŞM îşi dezvoltă abilităţile de a scrie poetic, a vorbi în public şi a se exprima liber în orice situaţie.

Dacă pînă acum biblioteca se asocia cu fişe unde sunt înscrise cărţile împrumutate, atunci Dorin Puşcaşu, elev al clasei a XI-a A, prin intermediul proiectului său, a dat un alt colorit lucrurilor. El a programat un sistem nou care permite ca literatura din bibliotecă să fie împrumutată online şi astfel se economiseşte timpul şi este mult mai comod şi la îndemîna oricui.

Elevii clasei a XII-a C  , a cărei diriginte este doamna Maria Harea, au încîntat bibliotecarii cu un dans special şi deosebit. Coreograful şi iniţiatorul clubului de dans este eleva clasei a XII-a C,  Cristina Melnic.

Fiecare bibliotecă e un adevărat mister, iar doamna Maria Harea a demonstrat împreună cu elevii LAŞM că într-adevăr  licenii sunt cei care cred în mistere şi lecturează pentru a crea ceva nou şi fascinant. Studierea necesită multă muncă, iar lectura e cea care te ajută mereu să înţelegi lumea şi tot ceea ce te înconjoară.

IRINA ODOBESCU, clasa XI-a B, LAȘM

Comentarii   

 
0 #3 Sandy Queenta 18-11-2020 13:29
Big chief extracts reviews
Are you looking for big chief extracts?
Best place to get backwoods online.
Big chief carts for sale near me.
How to order Jungle boys online?
 
 
0 #2 yisoo 04-08-2020 03:08
Life is what happens to us while we are making other plans. run 3
 
 
0 #1 coca mary 08-01-2020 08:41
Article with a deep knowledge and well staged. I have visited your website. It is very interesting and impressive. Thanks for sharing with us such a great article. I want to come again. Please update.
mapquest directions
 

Pentru a posta comentariu e nevoie să vă logați

         


Blogroll

Instagram

Materiale create de elevii LAŞM

Canalul Youtube LAŞM

Bibliotecă online de cărţi electronice

Golovei Andrei

Nicoleta Prestescu

Gumeniuc Doina

Mironica Marina

Moșnoi Ion

Ungurean Cristina

Vârlan Tatiana

Badrajan Vladimir

Blog 12UM

Gimnaziul Galata

Vizitatori Online

Avem 88 vizitatori și un membru online

  • darlatr3
Free business joomla templates meds no prescription