OMAGIU LIMBII ROMÂNE LA AȘM

Evaluare utilizator:  / 3
SlabCel mai bun 

OMAGIU LIMBII ROMÂNE LA AȘM

 
Din anul 2005 există o tradiție frumoasă la AȘM de a organiza lecturi academice de Ziua Limbii Române la 31 august. În Sala Azurie a AȘM, la eveniment participă academicieni, savanți, oameni de cultură și artă. Invitați speciali sunt și elevii de la Liceul AȘM, precum și cadrele didactice.
Printre lectori au fost Gheorghe Duca, președintele AȘM; Grigore Vieru, Ion Ungureanu, Adrian Păunescu; Mihai Cimpoi; Nicolae Dabija; Valeriu Matei; Ion Hadârcă, iar în anul 2016 - Nicolae Timofti, președintele R. Moldova. 
În fiecare an s-a adus omagiu Limbii Române și s-a demonstrat că este la ea acasă și trebuie respectată. Este oare respectată de toți? Cred că aceasta depinde de fiecare din noi, în special cei care o vorbim și care o considerăm un tezaur neeistimabil. 
De asemenea au fost înmânate însemne de membru de onoare al Academiei de Științe a Moldovei academicianului Ionel-Valentin VLAD, Președintele Academiei Romane.
 
Pavel Cerbușca, vicedirector
 

 

 

Comentarii   

 
0 #1 coca mary 08-01-2020 08:40
The content is quite elaborate and detailed, but I think it needs more practical elements to attract the attention of readers, thank you for sharing this article.

vex 3
 

Pentru a posta comentariu e nevoie să vă logați

         


Blogroll

Instagram

Materiale create de elevii LAŞM

Canalul Youtube LAŞM

Bibliotecă online de cărţi electronice

Golovei Andrei

Nicoleta Prestescu

Gumeniuc Doina

Mironica Marina

Moșnoi Ion

Ungurean Cristina

Vârlan Tatiana

Badrajan Vladimir

Blog 12UM

Gimnaziul Galata

Vizitatori Online

Avem 139 vizitatori și 8 membri online

  • Pulmenjophy
  • Gatteshek
  • Blessance
Free business joomla templates meds no prescription