Schimb de experiență interliceal Liceul AȘM – L.T. ”Ginta Latină”

Evaluare utilizator:  / 1
SlabCel mai bun 

Schimb de experiență interliceal Liceul AȘM – L.T. ”Ginta Latină”

 
         În perioada de timp 14-18 februarie 2011, împreuna cu șase colegi de la Liceul Academiei de Științe a Moldovei (Nistor Marcela cl. a X-a UM, Șleahtițchi Ana cl. a X-a BC,Vlas Cătălin cl. A X-a Fm,Morăraș Ecaterina cl. a XI-a Fm, Domnicu Nicoleta cl. a XI-a BC și Danu Radu cl. a XI UM), am avut ocazia să ne implicăm în proiectul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport din municipiul Chișinău, bazat pe un schimb de experiență între licee. Pe parcursul unei săptămâni ne-am făcut studiile în incinta Liceului Teoretic ”Ginta Latină”, iar alți șase elevi ai acestei instituții făcându-și studiile în liceul nostru.
         Pe parcursul întregii perioade am avut parte de o colaborare inedită și plăcută, ce a avut un rezultat satisfăcător. Relația dintre profesor-elev a fost una democratică și activă, ce ne-a bucurat încă din prima clipa petrecută alături de noii colegi. Generozitatea și sociabilitatea de care au dat dovadă va rămâne pentru noi o amintire plăcută și un exemplu elocvent.
Stresul, necunoașterea și alte elemente ale dezechilibrului psihologic, au fost ameliorate cu succes de către profesori și chiar de elevi, ceea ce este benefic pentru formarea atmosferei armonioase și organizate pentru a reforma materiile elaborate.
      Un punct forte al instituției date este că metodele de predare au fost originale, chiar dacă unele erau cunoscute de noi, profesorii s-au prezentat la un nivel înalt și au câștigat toată admirația noastră. Cred că cea mai mare surprindere a fost faptul că liceul are muzeu, am avut ocazia de a-l vizita, unde au fost expuse diferite colecții, expoziții ale liceenilor și au reușit să releve material întreagă istorie pe parcursul a celor 30 de ani de când s-a fondat acest liceu.
       Una dintre problemele identificate de noi e una de ordin organizatoric, adică referitor la orarul lecțiilor, am fost nevoiți să ne deplasăm dintr-un cabinet în altul, iar timpul rămas și preconizat pentru lecție nu era suficient de a pătrunde în esența subiectelor propuse în cadrul lecției, din propria experiență am propus o soluție la această problema echipei manageriale, ca în liceu să se implementeze sistemul de ore în bloc, fiind mai eficace și mai productiv.
       Pe lângă efortul intelectual a fost și efort fizic e de apreciat faptul că sala sportivă era divizată în sală de forță și sală pentru jocuri sportive, astfel putem observa interesul administrației liceului pentru consolidarea sănătății elevilor, un factor important și chiar decisiv în formarea personalității tinerilor. Prezența noastră la ședințele Senatului școlar demonstrează faptul că autoconducerea este implementată și activează într-un mod plauzibil. Ar mai exista unele momente unde ar trebui să se rectifice atitudinea, spre exemplu seriozitatea elevilor în timpul orelor și expunerea liberă a opinii proprii, perfecționarea lucrului practic mai mult decât cel teoretic. Existența tendinței și posibilității la sigur va ajuta la prosperarea acestui liceu, este inevitabil și punctele slabe ,doar că în cazul dat este prioritar părțile pozitive, iar participarea noastră în activitățile extracurriculare ne-a unit și mai mult de noul colectiv și ne-a dezvoltat și mai mult cultura generală, ce este necesară unui elev modern.
       În final ținem să mulțumim administrației liceului, colectivului didactic și elevilor pentru ospitalitate, responsabilitatea și respectul manifestat pentru noi. Sigur că acest tip de schimb de experiență este necesar și cu certitudine vom participa cu interes deosebit în viitor. Acest schimb ne-a făcut cunoștință cu alte viziuni, cu alte idealuri.
 
 
  
Coordonatorul echipei Liceului AȘM,

Radu COTOROBAI, cl. a XI-a UM

Pentru a posta comentariu e nevoie să vă logați

         


Blogroll

Instagram

Materiale create de elevii LAŞM

Canalul Youtube LAŞM

Bibliotecă online de cărţi electronice

Golovei Andrei

Nicoleta Prestescu

Gumeniuc Doina

Mironica Marina

Moșnoi Ion

Ungurean Cristina

Vârlan Tatiana

Badrajan Vladimir

Blog 12UM

Gimnaziul Galata

Vizitatori Online

Avem 128 vizitatori și 9 membri online

  • Pulmenjophy
  • wravear
  • jaxonrio
Free business joomla templates meds no prescription