Seminar - Formarea cadrelor didactice la nivel de instituţie

Evaluare utilizator:  / 1
SlabCel mai bun 

 

Formarea cadrelor didactice la nivel de instituţie
Tehnologii de formare a competenţei de a învăţa să înveţi
 
     Prin stilul său inconfundabil și original, Liceul Academiei de Ştiinţe a Moldovei asigură deschiderea entuziastă pentru colaborări în spațiul academic și asumarea profund intelectuală a experiențelor europene. În acest sens, ziua de 11 februarie 2012 a fost una deosebită pentru toţi liceenii şi profesorii de aici, în special pentru cei elevii din clasa a X-a, căci ei au cules din experienţa predecesorilor lor tehnici de realizare a unei teze anuale de curs, scheme şi practici utile, principii şi metode europene. 
     Astfel, seminarul practic cu genericul: Tehnologii de formare a competenţei de a învăţa să înveţi” a întrunit o serie de 6 ore demonstrative pe diverse discipline de studiu.
     Activitatea curriculară organizată de profesorul de fizică, Dl Cârlig Sergiua fost una reuşită, fiind realizată cu elevii din clasa a X-a FM. Elevii şi-au demonstrat abilităţile de cercetare, analiză şi sintetizare a informaţiei teoretice şi practice.
     „Dezbaterile” au intrigat echipele (afirmatoare şi negatoare), care au studiat moţiunea „Should mothers stay home and raise children? (until the chil dis 3 years old)”  sub ghidarea profesoarei de limbă engleză Dna Lachi Diana.
     În cadrul activităţiiştiinţifice au fost prezentate „teze de curs” , constituind o totalizare a celor mai bune lucrări ştiinţifice susţinute de elevii Alexei Croitor, Doina Gumeniuc, Ana-Maria Chitoroagă,  Isac Eugenia, Cristina Ungureanu. Astfel, aceşti elevi împreună cu profesorii – coordonatori d-nele Coşcodan Diana, prof. de biologie şi Grinciuc Larisa, prof. de chimie, au intrigat şi alţi liceeni să cerceteze, să sintetizeze şi să descopere lucruri inedite în biologie şi chimie, dar şi în oricare alt domeniu preferat.
     Altă activitate a întrunit elevii clasei a X-a, profil umanist, la o discuţie deschisă şi interesantă pe tema „Nuvela psihologică Moara cu noroc de I. Slavici. Modalităţi de caracterizare a personajului”, organizat de Dna Sorocean Inga, prof. de l. şi lit. română.
     Prezentarea creaţiilor elevilor, consacrate poetului Nicolae Labiş în viziunea elevilor clasei a X-a ”bch”, au fost ghidaţi de dna Şandra Ana, prof. de limbă şi lit. română. Activitatea a fost încheiată pe o notă lirică inedită, elevii Paladi Ion şi Ureche Ion interpretând piesa „Moartea Căprioarei” .
     Prezentarea „tezelor de curs” în secţiunea claselor umaniste a încheiat întreg seminarul,eleviiDumanschi Artur, Cotorobai Radu, Iftodi Nicoleta, Carauş Nina, Sculea Natalia, Morăraş Ecaterina împărtăşind din experienţa lor celor începători. Organizatorii Pavel Cerbuşca, Ciorici Angela, Cristei Tamara, Sorocean Inga le-au urat elevilor ingeniozitate şi abnegaţie pentru noi cercetări.
     Deci putem concluziona că seminarul şi-a realizat obiectivele de a pune accentul pe dezvoltarea armonioasă a personalităţii elevilor, educarea lor în spiritul valorilor umane naţionale şi universale, dar şi formarea unui absolvent în măsură să decidă asupra propriei cariere, să contribuie la articularea propriilor trasee de dezvoltare intelectuală şi profesională, să se integreze activ în viaţa socială.
     Cadrele didactice au fost menţionate pentru buna pregătire a activităţilor şi prezentarea materialelor elaborate în contextual procesului de formare a competenţelor la elevi. Elevii au demonstrat implicare deosebită, atât în pregătirea activităţilor, cât şi în buna lor desfăşurare.
 
Nicoleta Iftodi, eleva clasei a XI-a „UM”.
Pavel Cerbuşca, vice-director

Pentru a posta comentariu e nevoie să vă logați

         


Blogroll

Instagram

Materiale create de elevii LAŞM

Canalul Youtube LAŞM

Bibliotecă online de cărţi electronice

Golovei Andrei

Nicoleta Prestescu

Gumeniuc Doina

Mironica Marina

Moșnoi Ion

Ungurean Cristina

Vârlan Tatiana

Badrajan Vladimir

Blog 12UM

Gimnaziul Galata

Vizitatori Online

Avem 122 vizitatori și 7 membri online

  • Pulmenjophy
  • wravear
Free business joomla templates meds no prescription