Schimbul de experiență între liceele din mun. Chişinău

Evaluare utilizator:  / 1
SlabCel mai bun 

 

Schimbul de experiență între liceele din mun. Chişinău.

 
     Liceul AŞM s-a implicat activ în cadrul Proiectilului Educaţional al Centrului Adolescenţilor şi al Consiliului Local al Copiilor şi Tinerilor, organizat la nivele municipal.
     În perioada 06-10.02.2012 26 de instituţii din municipiu, printre care şi Liceul AŞM au făcut un schimb de delegaţii cu Liceul Teoretic „Gh. Asachi” din Chişinău.
     Elevii au fost repartizaţi în clase conform profilului. Cinci zile laşm-iştii Ţoncu Violeta (cl. X fm),Mironica Marina (X um), Târşu Mihaela (XI bch), Ţoncu Vasile (XI fm) şi Viniţchi Andrei (XI um) au învăţat în altă instituţie, fiind cunoscuţi cu sistemul educaţional din Liceul „Gh. Asachi”.
Elevii din Liceul „Gh. Asachi” Axenti Aura (X C), Graur Alexandrina (X C), Şalari Eliza (X C),Ciorchină Alexandrina (XI F), Emilianov Doina (XI F); Molea Loredana (XI F), care au fost implicaţi în schimbul de experienţă, studiind la Liceul AŞM.
     Pe parcursul săptămânii de activităţi intense, elevii au completat chestionare, unde au evidenţiat punctele forte observate la liceul vizitat:
La Liceul AŞM se pune accent pe studii aprofundate, se observă faptul că copii sunt selectaţi, conform intereselor; clasele sunt omogene, persistă un înalt nivel de responsabilitate în ceea ce priveşte atitudinea faţă de studii, sălile de clasă sunt amenajate, dotate cu materiale tehnologice moderne, profesorii au o pregătire psihopedagogică înaltă. Elevii au bune condiţii de învăţare, sunt implicaţi în diverse activităţi cognitive, cercuri pe interese, activează eficient organele autoconducerii şcolare. La ore se practică metode preponderent interactive, la multe lecţii elevii desfăşoară activităţile în parteneriat cu profesorii (la istorie, limbă română, educaţie civică, l. engleză, geografie), sunt mulţi elevi activ social (implicaţi în activităţi de voluntariat). Clasele sunt bine organizate, sunt puţini elevi în clase, este posibilitate mai mare de atras atenţie elevilor, adică se realizează un învăţământ individualizat şi diferenţiat.
     Tot odată au fost menţionate şi unele lucruri cu care elevii de la Liceul „Gh. Asachi” nu sunt deprinşi: activităţile curriculare, organizate în perechi, durează 80 de minute. Unii elevi atrag atenţie doar studiilor şi mai puţin se integrează în activităţile extra-curriculare. Sunt puţine posibilităţi în liceu de a se ocupa cu sportul. Se organizează prea multe teste. Nu există un bufet, unde elevii ar dori să procure chifle, apă minerală sau dulciuri.
     La sfârşitul săptămânii elevii din ambele licee partenere s-au întâlnit la Liceul „Gh. Asachi”, unde directorul instituţiei dl. Boris Volosatâi a prezentat istoria celei mai vechi instituţii de învăţământ din Moldova (176 ani) şi rezultatele cu care se mândresc profesorii, elevii şi părinţii. Vice-directorul Liceului AŞM, dl. Pavel Cerbuşca a prezentat obiectivele activităţii instituţiei şi modalităţile de consolidare a relaţiilor de parteneriat în viitor. Dna L. Panfilov, vice-director educaţie a organizat discuţii despre posibilităţile de a face un schimb de experienţe între senatele liceelor, activităţi culturale şi de creaţie.
     Peste 5 zile elevii de la Liceul „Gh. Asachi” au fost invitaţi cu o vizită de răspuns la Liceul AŞM, care au realizat un schimb de practici bune. Invitaţii au participat la cenaclul literar, organizat deNicoleta Iftodi din clasa a XI um şi ghidat de profesoara de limbă română, dna Cristei Tamara.
     Considerăm că activităţile organizate între licee este o practică ce trebuie continuată şi în alţi ani, pentru binele elevilor şi pentru a face schimb de practici bune. Suntem recunoscători organizatorilor de la Consiliului Local al Tinerilor şi Copiilor, DGETS şi administraţiei liceelor AŞM şi „GH. Asachi” pentru oportunităţile de dezvoltare personală.
 
 Vinițchi Andrei, Melenciuc Cristian, cl. XI um.

Pentru a posta comentariu e nevoie să vă logați

         


Blogroll

Instagram

Materiale create de elevii LAŞM

Canalul Youtube LAŞM

Bibliotecă online de cărţi electronice

Golovei Andrei

Nicoleta Prestescu

Gumeniuc Doina

Mironica Marina

Moșnoi Ion

Ungurean Cristina

Vârlan Tatiana

Badrajan Vladimir

Blog 12UM

Gimnaziul Galata

Vizitatori Online

Avem 105 vizitatori și 9 membri online

  • Pulmenjophy
  • wravear
  • Normanhayden03
Free business joomla templates meds no prescription