Dezbatere publică

Evaluare utilizator:  / 0
SlabCel mai bun 

                                          Cine este responsabil pentru rezultatele învăţării: profesorul sau elevul?

        Liceul Academiei de Ştiinţe a Moldovei a fost vizitat de Blandine Smilansky, reporter din Franţa şi Steven Steger din Olanda – manager EURO CLIO – European Association of History Educational. Oaspeţii au fost informaţi despre specificul activităţii instituţiei de către directorul LAŞM dlCristea Iurie şi vicedirectorul dna Filip Galina.
       La întâlnirea cu oaspeţii sus numiţi din 14 septembrie, a fost organizată o dezbatere publică pe tema:, ,Implicarea elevilor în proiectarea, desfăşurarea şi evaluarea activităţilor educaţionale”. Tot în calitate de oaspete, deşi mai cunoscut pentru liceul nostru, a fost absolventul primei promoţii din LASM – Vasile Gherasim, student la Universitatea din Cluj, care în calitate de arbitru a făcut o concluzie generală a jocului.
       Concursul a fost susţinut în limba engleză, iar moderatorul  Iftodi Nicoleta din clasa a XII um, alături de participanţii din echipa AfirmatoareVera Surăţel, clasa XI bch şi Ana Şleahtiţchi, clasa XII fm şi echipa NegatoareMarcela Nistor, clasa a XII um şi Andrei Viniţchi, clasa XII um au demonstrat nu doar abilităţi în vorbirea limbii engleze, dar şi capacitatea de prezentare a argumentelor potrivite. 
       Echipa Afirmatoare a susţinut ideea precum că elevii trebuie să fie în primul rând responsabili de performanţele lor, iar echipa Negatoare a afirmat că profesorii au anumite competenţe, având o pregătire specială, care pot să-i înveţe pe copii.
       Argumentele au fost destul de convingătoare, iar la aceeaşi dezbatere s-au implicat şi oaspeţii noştri, făcând schimb de păreri, idei şi informaţii. Dl Steven a fost întrebat despre cum descrie el relaţia profesor-elev în ţara lui, la care acesta a răspuns că nu există relaţii prea tensionate, ci mai degrabă  relaţii de prietenie şi cooperare în care fiecare îşi știe bine rolul său. Vera Surăţel a vorbit despre cât de incorect este faptul că nu ne putem alege singuri obiectele de care avem nevoie într-adevăr. De asemenea au fost prezentate unele sugestii cu referire la predarea istoriei în R. Moldova şi în statele din Europa.
       La final, oaspeţii au primit câteva cărţi pentru reamintirea acestei vizite, înmânate fiind de către mentorul dezbaterilor şi vicedirectorul, dnul Cerbuşca Pavel. La rândul lor, aceştia au lăsat pentru liceul nostru cărţi şi nu în ultimul rând, o carte de vizită, care cu siguranţă va fi necesară în viitor în implementarea proiectelor comune.
      Dar, concluzia finală rămâne că, profesor sau elev, ambele părţi învaţă continuu şi au nevoie de permanentă cooperare pentru  o dezvoltare profesională şi avansare în carieră. 
 
                                                                                  Ciorici Cristina, Vâzdoagă Tatianaclasa XI-a ,,UM”

Pentru a posta comentariu e nevoie să vă logați

         


Blogroll

Instagram

Materiale create de elevii LAŞM

Canalul Youtube LAŞM

Bibliotecă online de cărţi electronice

Golovei Andrei

Nicoleta Prestescu

Gumeniuc Doina

Mironica Marina

Moșnoi Ion

Ungurean Cristina

Vârlan Tatiana

Badrajan Vladimir

Blog 12UM

Gimnaziul Galata

Vizitatori Online

Avem 128 vizitatori și 9 membri online

  • Pulmenjophy
  • wravear
  • jaxonrio
Free business joomla templates meds no prescription