Vizita la CEC

Evaluare utilizator:  / 0
SlabCel mai bun 

Vizita la CEC

Abraham Lincoln spunea: ”Un buletin de vot este mai puternic decât un glonte.”

Considerăm cătinerii sunt schimbarea, de aceea pe data de 1 martie 2016 a fost organizată o vizită de studiu la Centrul de Informare Continuă în domeniul Electoral pentru elevii de la Liceul Academiei de Ştiinţe a Moldovei, elevi cărora le pasă şi doresc să fie informaţi.

            În cadrul acestei vizite, secretarul CEC, Andrei Volentira relatat despre experienţa sa de muncă în acest domeniu şi a prezentat succint activitatea Comisiei Electorale Centrale şi în perioada în care nu se desfăşoară alegerile, de asemenea, secretarul CEC a informat despre obiectivele comisiei de perspectivă în ceea ce privește sporirea gradului de accesibilitate a procesului electoral pentru cetăţenii de peste hotarele ţării.

“Datorită faptului că avem la îndemînă tehnologii moderne, ” a spus membrul departamentului de comunicaţie din cadrul CICDE, Victor Pruteanu.

Unul din elevii Liceului Academiei de Ştiinţe, Opinca Mădălina a prezentat vizitatorilor componentele unei secţii de votare şi funcţiile biroului electoral, după care tinerii au paticipat la simularea  unui proces electoral, în care participanţi în calitate de cetăţeni cu drept de vot au fost ei înşişi. Ei au fost puşi în diferite situaţii, de exemplu să îşi imagineze că sunt cetăţeni cu deficienţe locomotorii sau mentale etc., pentru a  înţelege mai bine drepturile şi îndatoririle lor, dar şi pentru a simţi necesitatea de a crea o societate prosperă fără a se autoinhiba din cauza unor deficienţe.

La final elevii au primit şi pliante informative cu privire la dreptul de vot a fiecărui cetăţean.


 

 

 

 

 

Pentru a posta comentariu e nevoie să vă logați

         


Blogroll

Instagram

Materiale create de elevii LAŞM

Canalul Youtube LAŞM

Bibliotecă online de cărţi electronice

Golovei Andrei

Nicoleta Prestescu

Gumeniuc Doina

Mironica Marina

Moșnoi Ion

Ungurean Cristina

Vârlan Tatiana

Badrajan Vladimir

Blog 12UM

Gimnaziul Galata

Vizitatori Online

Avem 148 vizitatori și 9 membri online

  • Pulmenjophy
  • Voppylown
  • Uninktith
Free business joomla templates meds no prescription