Seminarul Consiliului Europei la Liceul AȘM

Evaluare utilizator:  / 0
SlabCel mai bun 

 Seminarul Consiliului Europei la Liceul AȘM

Consiliul Europei, în parteneriat cu Ministerul Educației din R. Moldova, au inițiat un proiect amplu pentru 3 ani de acțiuni civice în cele 6 state ale Parteneriatului Estic (R. Moldova, Ucraina, Belorusia, Georgia, Armenia și Azerbaidjan). Drept insituție gazdă a fost selectat Liceul AȘM, care a demonstrat mai multe bune practici în domeniu, ce vor fi împărtășite  cu cele 18 școli selectate din republică, care vor pilota materialele elaborate de experții Consiliului Europei. Seminarul s-a desfășurat în perioda 14-16 aprilie pentru cadrele didactice și manageriale privind educația pentru cetățenie democratică și educația pentru drepturile omului (ECD/EDO).

În prima zi au fost expuse obiectivele și direcțiile de activitate pentru participanții la seminar, a fost demonstrată o lecție publică cu elevii de la Liceul AȘM. Apoi a doua zi profesorii au realizat lecții în instituțiile lor, după modelul demonstrat de profesorul Peter de educație civică din Germania și consiliat de formatorii internațional Oxana și Polina din Ucraina. Sâmbătă a fost organizat un tur al galeriei, unde au fost prezentate posterele și produsele de la orele realizate si a fost realizat un feed-back contructiv. Urmază mai multe acțiuni comune ale școlilor din Moldova în realizarea demersurilor Consiliului Europei în domeniu ECD/EDO.

 

Dr. PAVEL CERBUȘCA, vicedirector


Comentarii   

 
0 #1 coca mary 09-10-2020 08:11
I want to thank you for the efforts you made while writing this article. Your creative writing abilities have inspired me to start my own blog right now.
fireboy and watergirl
 

Pentru a posta comentariu e nevoie să vă logați

         


Blogroll

Instagram

Materiale create de elevii LAŞM

Canalul Youtube LAŞM

Bibliotecă online de cărţi electronice

Golovei Andrei

Nicoleta Prestescu

Gumeniuc Doina

Mironica Marina

Moșnoi Ion

Ungurean Cristina

Vârlan Tatiana

Badrajan Vladimir

Blog 12UM

Gimnaziul Galata

Vizitatori Online

Avem 175 vizitatori și niciun membru online

Free business joomla templates meds no prescription