Atenţie!

PERIOADA DE DEPUNERE A CERERILOR PENTRU ADMITERE LA LICEUL AŞM

S-A ÎNCHEIAT !

MULŢUMIM TUTUROR PENTRU INTERESUL MANIFESTAT!

REZULTATELE ADMITERII VOR FI PUBLICATE PE ACEASTĂ PAGINĂ,

SÂMBĂTĂ, 23 IULIE LA ORA 10.00

 

Vă invităm să intraţi pe pagina de FaceBook a liceului:

Liceul Academiei de Ştiinţe a Moldovei


 

 


View Larger Map

 

Întrebări frecvente şi răspunsuri

 

Întrebare: Să înţelegem că în acest an nu vor fi probe de admitere la Liceul AŞM?

Răspuns: Da, aţi înţeles corect. În acest an nu vor fi probe de admitere. Admiterea se va face în baza punctajului calculat în conformitate cu Metodologia de admitere, aprobată de Ministerul Educaţiei.

Întrebare: Cât de mult contează locul meu premiant la olimpiada RAIONALĂ?

Răspuns: Locul la olimpiada raională reprezintă un avantaj, în cazul cînd alt candidat are acelaşi punctaj, dar NU este premiant la olimpiada raională. Locul la olimpiada raională NU oferă dreptul de admitere fără concurs.

Întrebare: Ce documente trebuie să aducem la liceu pentru procedura de admitere?

Răspuns: Aduceţi: 1. Cererea completată în prealabil (sau poate fi completata pe loc). 2. Copia certificatului de studii gimnaziale. 3. Copii ale diplomelor de concurs (dacă sunt). Doar atât!

După ce depuneţi actele, veţi primi o recipisă cu dată şi număr, inclusiv cu Media de concurs gata calculată, conform formulei indicate în Metodologie.

Întrebare: Dacă trimitem prin email Cererea completată, copia Certificatului de studii gimnaziale şi copiile Diplomelor la olimpiade si alte concursuri, atunci trebuie să mai venim la Liceu?

Răspuns: Nu, nu trebuie. Comisia va efectua calculul punctajului de admitere (conform metodologiei) şi va expedia, prim email, o recipisă, în care se va confirma recepţionarea actelor. În recipisă va fi inclusă şi Media de concurs, calculată conform formulei indicate în Metodologie.

Întrebare: Cum se va decide lista celor admişi la studii la Liceul AŞM?

Răspuns: Candidaţii de la profilul umanist sunt plasaţi într-o listă, în ordinea descreşterii Notei medii de concurs. Deţinătorii Diplomelor de gradul I, II şi III de la olimpiadele republicane sunt amplasaţi primii în listă. Se trage linia sub numărul 27 din listă. Se ajustează lista în partea de jos, avind în vedere: persoanele care vor fi admise fără concurs (vedeţi categoriile a - e), dacă sunt. În cazul punctajului egal al candidaţilor din partea de jos a listei, se acordă prioritate deţinătorilor de diplome de olimpade, nivel raion.  

La fel se procedează cu elevii, care au depus actele pentru profilul real. Concursul se organizează pe liste separate, pentru profilul real separat şi pentru profilul umanist - separat.

La final, membrii Comisiei de admitere semnează Procesul verbal al rezultatelor admiterii. Acest proces verbal este plasat la panoul informativ şi pe site-ul oficial al Liceului AŞM. La fel, procesul verbal va fi plasat şi pe FaceBook.

Întrebare: Este adevărat că cel care aduce primul actele pentru admitere, are prioritate şi va fi admis în primul rând?

Răspuns: Absolut aberant! Nu contează deloc în ce zi au fost aduse actele, sau dacă acestea au fost trimise prin email. În perioada 11 - 20 iulie inclusiv, instituţia doar recepţionează actele, dar nu decide asupra admiterii! Doar pe data de 21 iulie, atunci când procedura de recepţionare a actelor deja nu mai are loc, Comisia se întruneşte în şedinţă şi amplasează TOŢI elevii candidaţi în listă, în ordine descrescătoare conform Mediei de concurs.

Iata de ce, este inutil ca ANUME LUNI, 11 iulie, să vă porniţi cu toţii spre Liceul AŞM pentru a depune actele. Dacă veţi proceda anume aşa, atunci se va produce îmbulzeala fără rost. Cel mai înţelept mod este să trimiteţi actele prin poştă electronică. Astfel veţi economisi timp, bani şi nervi.

Întrebare: Cînd va fi publicată lista celor admişi la Liceul AŞM?

Răspuns: Lista elevilor admişi la Liceul AŞM va fi afişată la panoul instituţiei, pe site-ul oficial şi pe FaceBook pe data de 23 iulie, la ora 10.00

Întrebare: Ce reprezintă certificatul medical?

Răspuns: Certtificatul medical este eliberat de către medicul de familie. Solicitaţi certificatul pentru admitere la liceu şi medicul de familie ştie despre ce este vorba.

Întrebare: După concurs, vreau să ştiu poziţia mea în clasamentul concursului. Pot afla acest lucru?

Răpuns: Da, la solicitare, prin telefon sau email.

Întrebare: Părinţii mei doresc, după concurs, sa aibă acces la toate dosarele, pentru a se convinge că totul a fost corect. Li se va acorda acest drept?

Răspuns. Nu, nu li se va acorda. Dacă părinţii vor avea dubii referitor la rezultatele admiterii, ei se pot adresa la Ministerul Educaţiei, care va verifica corectitudinea deciziei Comisiei de admitere.

Întrebare: Elevii din afara mun.Chişinău sunt asiguraţi cu cămin?

Răspuns: Da, sunt asiguraţi, gratuit. Vă invitam să navigaţi pe site-ul liceului, rubrica "Tur virtual". Suntem siguri că veţi reuşi sa "ajungeţi" în căminul liceului!

Întrebare: Elevii liceului AŞM trebuie să poarte uniformă?

Răspuns: Da, elevii au obligaţia să poarte uniformă în perioada desfăşurării orelor. Uniforma este confecţionată sau procurată de către părinţi. În cazuri specifice, Liceul asigură unii elevi cu uniformă, gratuit.

         


Blogroll

Instagram

Materiale create de elevii LAŞM

Canalul Youtube LAŞM

Bibliotecă online de cărţi electronice

Golovei Andrei

Nicoleta Prestescu

Gumeniuc Doina

Mironica Marina

Moșnoi Ion

Ungurean Cristina

Vârlan Tatiana

Badrajan Vladimir

Blog 12UM

Gimnaziul Galata

Online Visitors

We have 150 guests and 2 members online

  • zhangzk
  • pitersn
Free business joomla templates meds no prescription