Olimpiada Balcanică

User Rating:  / 4
PoorBest 

„Caută să ajungi un  soare şi atunci are să te vadă toată lumea”,

Feodor Dostoievski

 

 

În perioada 7- 14 septembrie 2013 în Sarajevo, capitala ţării Bosnia şi Herțegovina, a avut loc Olimpiada Balcanică de Informatică (OBI), la care a participat şi echipa Republicii Moldova. Unul dintre cei patru membri ai echipei a fost elevul clasei XII de la Liceul Academiei de Ştiinţe a Moldovei RUSU ALEXEI, care a obţinut la această competiţie MEDALIE DE BRONZ.  Calea spre această medalie a fost destul de anevoioasă, dar încununată de succese: Locul I la Olimpiada Republicană de Matematică, locul I la Olimpiada Republicană de Informatică, locul III la Olimpiada Republicană de Fizică, membrul lotului olimpic la informatică şi la fizică. Neparticiparea echipei Moldovei la Olimpiada Internaţională IOI-2013, Australia, nu l-a descurajat pe Alexei, a continuat să se pregătească şi iată rezultatul „Medalie de bronz la BOI-2013”. Este prima medalie, obţinută de elevii Liceului Academiei de Ştiinţe a Moldovei la Olimpiade Internaţionale. Speram ca ea să fie de bun augur şi să servească pentru liceeni un catalizator în obţinerea unor succese si mai mari. Îi dorim succese in viitor şi echipei Republicii Moldova la Olimpiadele Internaţionale de Informatică.

 

 
 
 
 
 

Miron Raisa: Care sunt impresiile, cu care ai revenit în ţară,  de la BOI-2013?

Alexei:  Competiţia a fost complicată, ceea ce nu e de mirare pentru un concurs internaţional. M-a impresionat, în special, natura pitorească a Bosniei cu peisajele ei muntoase, precum şi atmosfera de linişte balcanică.  

Miron Raisa:   Care este părerea ta despre organizarea concursului?

Alexei:  Pot să spun că organizatorii au fost la nivel, deşi pe alocuri nu erau punctuali în privinţa respectării programului. În schimb, pentru prima dată în istoria BOI au implementat un sistem online de testare.

Miron Raisa:   Ce le-ai dori viitorilor olimpici de la Liceul Academiei de Ştiinţe a Moldovei?

Alexei:  Le sugerez să aibă încredere în sine şi să-şi urmeze cu insistenţă scopurile. Munca şi perseverenţa reprezintă calea spre succes.

Miron Raisa:   Această primă medalie către ce te îndeamnă?

Alexei:   Intenţionez să-mi aprofundez cunoştinţele în domeniul informaticii şi să particip în continuare la concursuri, inclusiv internaţionale.  Scopul principal este IOI 2014, care va avea loc în Taiwan.

Miron Raisa:    Sperăm că echipa Moldovei nu va rata şi de data aceasta  participarea la IOI-2014.


RAISA  MIRON, profesoară de matematică şi informatică,

grad didactic superior la ambele obiecte

 

         


Blogroll

Instagram

Materiale create de elevii LAŞM

Canalul Youtube LAŞM

Bibliotecă online de cărţi electronice

Golovei Andrei

Nicoleta Prestescu

Gumeniuc Doina

Mironica Marina

Moșnoi Ion

Ungurean Cristina

Vârlan Tatiana

Badrajan Vladimir

Blog 12UM

Gimnaziul Galata

Online Visitors

We have 91 guests and 8 members online

  • Pulmenjophy
  • Voppylown
Free business joomla templates meds no prescription