Competiţii municipale de dezbateri preuniversitare, pentru Cupa Şefului Inspectoratului Fiscal de Stat din R. Moldova

User Rating:  / 0
PoorBest 

 

Competiţii municipale de dezbateri preuniversitare,

pentru Cupa Şefului  Inspectoratului Fiscal de Stat din R. Moldova

 

La 21 noiembrie 2015, în incinta Liceului AŞM, s-a desfăşurat Competiţia municipală de dezbateri preuniversitare, format Word School, cu moţiunea: Acest guvern consideră că cetățenii ar trebui să achite impozitele mai mult la bugetele locale decât la bugetul de stat”. Evenimentul a fost organizat de Liceul AŞM, manager de proiect dr. Pavel Cerbuşca, în parteneriat cu IFS, coordonatori: Vragaleva Veronica, Viorica Solovei şi alţii.

Pe parcursul a două săptămâni elevii din diverse licee din Chişinău s-au informat cu referire la subiectul dezbaterii, au analizat minuţios informaţia prezentată de colaboratorii IFS, care a fost prelucrată în cadrului seminarului organizat încă la 12 noiembrie.

Competiţia a fost desfăşurată în două grupuri: avansaţi  (unde au participat 10 echipe) şi începători (au participat 6 echipe). În total au participat 80 de persoane: membrii echipelor de dezbateri de la Liceul AŞM (13 jucători, în total 26 persoane), LT „Gaudeamus” (9 jucători, în total 15 persoane), LT. „Orizont” (12 persoane), Liceul „Prometeu-Prim” (10 persoane), LT „V. Alecsandri” (8 persoane), LT „Spiru Haret”, LT. Kogălniceanu”, L:T „Gh. Asachi”, LT. „V. Vasilache”, LT „O. Ghibu”, LT. „L. Deleanu”, L.T „P. Zadnipru”, de asemenea suporteri, arbitri, voluntari, studenți, membrii juriului şi profesori.

Echipele s-au întâlnit în cadrul dezbaterilor  în două runde, în rolul de afirmatori şi în rolul de negatori. Echipele câştigătoare s-au întâlnit în finală, care a fost destul de tensionată. Învingători a devenit  echipa „Republica”, Cicati Carolina, Prestescu Nicoleta de la Liceul AŞM şi Plecan Alexandru, LT „Kogălniceanu, care au primit Cupa Şefului IFS, Diplomă şi Medalii pentru Locul I, precum şi un voucher de 600 de lei pentru a procura cărţi de la Librărie „Cartier”.

Locul II au obţinut Echipa „Învingătorii” – Botnari Vlada şi Capiţa Diana de la LT. „Gaudeamus” şi Postica Ion, LT „V. Alecsandri”, Diplomă şi Medalii pentru Locul II, precum şi un voucher de 400 de lei pentru a procura cărţi de la Librărie „Cartier”. Echipele de pe locul III şi IV la fel au primit diplome. Ceilalţi elevi au primit Diplome de menţiune.  

În gupa de începători pe locul I s-a plasat echipa „Invicibles”, compusă dinChiriţa Tamara, Guzun Alexandru, Liceul AŞM şi Lari Alexandu, LT. „Gh. Asachi”. De asemenea toţi participanţii au fost asiguraţi cu agende de note, pixuri, câte o sticlă cu apă şi o pauză de cafea, toate acestea asigurate de IFS, pentru ce le suntem profund recunoscători, în special Şefului IFS, dl Ion Prisăcaru şi echipa organizaţiei.

Babei Alina, cl. XI

         


Blogroll

Instagram

Materiale create de elevii LAŞM

Canalul Youtube LAŞM

Bibliotecă online de cărţi electronice

Golovei Andrei

Nicoleta Prestescu

Gumeniuc Doina

Mironica Marina

Moșnoi Ion

Ungurean Cristina

Vârlan Tatiana

Badrajan Vladimir

Blog 12UM

Gimnaziul Galata

Online Visitors

We have 101 guests and 11 members online

  • Pulmenjophy
  • Voppylown
  • Uninktith
Free business joomla templates meds no prescription