Conferința de totalizare a activității Senatului și a Departamentelor din Consiliul Școlar

User Rating:  / 3
PoorBest 

Conferința de totalizare

a activității Senatului și a Departamentelor din Consiliul Școlar

Considerăm Liceul AȘM este o societate democratică, de la conducerea acesteia nu poate lipsi Consiliul Elevilor, reprezentat  de autoritatea puternică compusă din cei mai bun și activi elevi. După un an de muncă asidua liderii Consiliului Școlar au convocat o Conferința de totalizare a activității Senatului și a Departamentelor autoconducerii școlare pentru perioada mandatului. La aceasta conferința președintele Senatului, Șagan Cătălina, împreună cu echipa „Horizon”: Vozian Valentin, Zatîc Petru, Cernouțean Vlad și Cătălina Răileanu au prezentat raportul despre implementarea planului de activitate prestabilit, reușite și sugestii pentru înbunătățire.

Echipa „Horizon” a implicat sistematic membrii comunității Liceului AȘM prin mentorat și cluburi de interese, lunar prin jocuri intelectuale și invitați secreți. La fel aceștia au montat un panou de anunțuri și o cutie magică, au colaborat cu senate din alte instituții pe parcursul anului. Deși nu au dus până la bun augur sala de dansuri, au contribuit enorm la crearea acesteia. Pentru  ultima sută de metri „Horizon” și-au propus să organizeze training-uri de memorare.

 

La Conferința Autoconducerii școlare au prezentat rapoarte de activitate șefii departamentelor:

 •           Departamentul Cultura – Irina Gherman;
 •           Departamentul Ecologie – Codreanu Alexandru;
 •           Departamentul Justiție – Comerzan Daniela;
 •           Departamentul Voluntariat – Buzu Maria;
 •           Departamentul Instruire – Maricica Movileanu;
 •           Departamentul Știință și creativitate – Popușoi Mariana;
 •           Departamentul Economie – Nica Nicoleta;
 •           Departamentul Biblioteca – Mihaiela Ciobanu;
 •           Departamentul Sport – Mihai Ungureanu;
 •           Departamentul Mass-media – Șchiopu Nadejda.

Implicarea a fost cuvântul-cheie cu care sa început orice discurs, astfel am constat că avem parte de elevi hotărați și pro-activi, care se implică în diverse activități atât la nivel liceal, unde organizează jocuri intelectuale, serate tematice, expoziții și conferințe; precum și la nivel de comunitate, unde se implică în acțiuni de voluntariat în instituție și în comunitate.

 

Spre finele conferinței, președintele senatului, Cătălina Șagan, a venit cu câteva sfaturi pentru echipa senatului care va prelua conducerea în octombrie:

 1. Încercați să promovați la maxim activitățile și asigurați-vă că aveți public;
 2. Colaborați  mai mult cu elevi, efectuați diferite sondaje pentru a fi la curent cu dorințele majorității;
 3. Monitorizați activitățile departamentelor în așa fel ca să nu se suprapună activitățile și să nu fie prea multe într-o săptămână și nimic în altele;
 4. Claborați cu profesori în activități pentru a crea mai bune legături între elev-profesor;
 5. Colaborați cât nai mult cu comisia căminului și implicații pe ei în promovarea și pregătirea evenimentelor.
 6. Elaborarea Regulemantului Consiliului Elevilor și implimentarea lui în mediul liceenilor.

 

Această conferința a avut un impact benefic atât pentru echipele care candidează, cât și pentru elevii claselor a X-a care au avut ocazia să cunoască cum funcționează sistemul în interior.

 

PORUBIN ELENA,departamentul Media.

 

 

Vrei să cunoști cel mai bun sistem de autoconducere în Republica Moldova?

Senatul Liceului AȘM a prezentat raportul activităților sale elevilor liceului, și în special elevilor noi îmatriculați ai claselor a 10-a. La fel, șefii fiecărui departament au relatat care au fost evenimentele organizate, prin munca lor depusă și insistența pe care nici un alt senat nu a dat dovadă, au îndeplinit aproape toate obiectivele propuse. Cel mai important scop îndeplinit a fost schimbul de experiență ai elevilor din LAȘM în Olanda.

La fel, senatul a început amenajarea sălii de dans, lucru pe care trebuie să mulțumim șefului senatului. Alături de președintele Senatului Cătălina Șagan, un alt memebru activ este și Vladislav Cernouțan, el s-a implicat în clasa a X-a în senat, ceilalți elevi fiind în clasa a XI-a. Vlad este poate cel mai activ elev din liceu, un bun sfat oferit elevilor claselor a X-a a fost comunicarea eficientă cu Consiliul Elevilor și implicarea tuturor este binevenită. Elevii trebuie să vorbească despre dorințele sale, ceea ce ar fi bine de schimbat, să-și expună opinia fără frică și dacă au o idee inovativă, ceva interesant, să o aplice cât de curând posibil, deoarece Senatul este legătura dintre elevi și administrație.

După prezentarea activității senatului, fiecare departament, în frunte cu liderii său, au prezentat realizările sale. Cei mai activi șefi au dat și câteva sfaturi utile elevilor noi admiși. Codreanu Alexandru, un prieten fidel naturii sau mai bine zis liderul departamentului Ecologie, a îndemnat pe fiecare să aibă grijă de locul său de trai, să fie cât mai activi în activitățile de salubrizare, pentru că noi suntem viitorul și noi îl creăm. Buzu Natalia, coordonator al Departamentului Voluntariat în LAȘM, a explicat boboceilor în ce constă sensul voluntariatului. U fost prezentate ONG-urile în care activează elevii noștri, cei mai activi voluntari care au fost cele mai importante evenimente unde au participat lașm-iștii.

Anastasia Moseev, iubitoare a mirosului de carte, împreună cu Ciobanu Mihaela, membră a departamentului Bibliotecă, a prezentat activitățile organizate. S-a evidențiat Ungureanu Mihai, cel mai sportiv elev din liceu, care prin buna lui dispoziție și zâmbetul mereu pe față a atras foarte mulți elevi la cluburi sportive și a argumentat necesitatea sportului în viața de zi cu zi.

Astfel, a fost demonstrat claselor a X-a că la Liceul AȘM este o instituție cu cel mai bun sistem de autoconducere școlară. Rămâne ca fiecare elev să contribuie la buna șui fucnționare, realizată prin implicare și activism. Vivat LAȘM! Vivat Consiliul Elevilor!

                                             CIOBANU MIHAELA, MOVILEANU MARCICA, clasa a XI-a

 


 

 

 

 

 

 

 

         


Blogroll

Instagram

Materiale create de elevii LAŞM

Canalul Youtube LAŞM

Bibliotecă online de cărţi electronice

Golovei Andrei

Nicoleta Prestescu

Gumeniuc Doina

Mironica Marina

Moșnoi Ion

Ungurean Cristina

Vârlan Tatiana

Badrajan Vladimir

Blog 12UM

Gimnaziul Galata

Online Visitors

We have 68 guests and 2 members online

 • pitersn
 • kevin03john
Free business joomla templates meds no prescription