Proiecte

User Rating:  / 1

Forum Civic

Seminare practice și dezbateri publice

Liceul Academiei de Științe din Republica Moldova din perspectiva modelului occidental de educație (SUA)

Excursii

User Rating:  / 1
În perioada 31 martie – 1 aprilie 2010Liceul Academiei de Ştiinţe a Moldovei a organizat o fascinantă excursie la Odessa, în scopul de a oferi elevilor un deliciu cultural, înainte de a intra în vacanţa de Paşti.
În seara de 31 martie, 38 de laşmişti bine-dispuşi, însoţiţi de 6 profesori, au pornit spre oraşul-port. Elevii liceului au profitat din plin de noaptea pe care aveau ocazia să o petreacă împreună, râzând, comunicând şi cântând la chitară.
Cantina „Crizantema” a oferit liceenilor pachete cu mâncare gustoasă (şi copioasă), pentru a avea energia necesară unei zile lungi şi pline de impresii.
În zorii zilei de 1 aprilie, după ce au luat micul dejun, elevii şi profesorii LAŞM au avut ocazia să admire o frumoasă alee de pe malul Mării Negre – Berebasovskaya, unde se desfăşura un târg special organizat de 1 aprilie, comercializându-se suvenire şi obiecte amuzante.
Apoi au vizitat Oceanariul din Odesa, care i-a impresionat plăcut prin diversitatea faunei expuse: peştişori de aur (despre care am aflat, cu regret, că nu îndeplineau dorinte), reptile, cât şi insecte de dimensiuni impresionante.
Cireaşa de pe tort a acestei excursii a fost plimbarea cu yacht-ul Timp de 45 minute elevii s-au lăsat în voia valurilor, savurând aerul de mare şi organizând jocuri distractive; dar şi îndurând frigul şi vântul puternic.
Pentru unii participanţi însă, această excursie a reprezentat şi multă muncă, dorind să asigure securitatea participanţilor şi să evite incidentele care ar fi putut apărea.
Când am întrebat copiii dacă le-a plăcut în excursie, am auzit pe cineva strigând în spate: Nu! Şi am aflat că nemulţumirea se datora simplului fapt că elevii ar fi vrut să rămânem mai mult...” ne-a povestit d-na pedagog-social Spânu Maria.
Seara, atât elevii, cât şi profesorii şi-au ocupat locurile în autocar, ne dorind altceva decât odihna cuvenită după o asemenea zi. Obosiţi fiind, au adormit ascultând ploaia, iar când au deschis ochii, erau deja aproape de casele lor.
Excursia a fost apreciată drept una reuşită, elevii au rămas satisfăcuţi, iar cei care nu au participat nu pot decât să regrete că nu au fost acolo şi să aştepte următoarea ocazie.
 
                                                                                                  Redactor Balan Victoria

 

         


Blogroll

Instagram

Materiale create de elevii LAŞM

Canalul Youtube LAŞM

Bibliotecă online de cărţi electronice

Golovei Andrei

Nicoleta Prestescu

Gumeniuc Doina

Mironica Marina

Moșnoi Ion

Ungurean Cristina

Vârlan Tatiana

Badrajan Vladimir

Blog 12UM

Gimnaziul Galata

Online Visitors

We have 95 guests and one member online

  • Iteplay
Free business joomla templates meds no prescription