Întâlnire la „Miercurea pe la chindii” cu AURELIAN SILVESTRU

Evaluare utilizator:  / 0
SlabCel mai bun 

 

Întâlnire la „Miercurea pe la chindii” cu AURELIAN SILVESTRU

pedagog, psiholog, manager şi scriitor din R. Moldova.

 

În cadrul unei şedinţe ordinare, oaspetele clubului „Miercurea pe la chindii”, condus de scriitorul Iulian Flip, şi directorul adjunct Pavel Cerbuşca a fost AURELIAN SILVESTRU

Activitatea doctorului în psihologie Aurelian Silvestru este una bine cunoscută în special de către profesori şi învăţători, cuprinzând mai multe domenii Un merit deosebit al său este faptul că a fondat Liceul de Creativitate şi Inventică „Prometeu”, şcoală privată înfiinţată în anul 1993. În cei 22 de ani de la înfiinţare a devenit una de elită în sistemul preuniversitar din R. Moldova.

Publică manuale de psihologie: „Cunoaşte-te pe tine însuţi” (1983), „Vârsta barierelor” (1987) ş.a.; cărţi de istorie pentru copii: „Daciada”, „Noi şi biografia omenirii”; culegerea de aforisme „Dincolo de imposibil”; culegerea de cântece „Victoria speranţei”, precum şi romanele „Templul bunătăţii” (2005) şi „Cel rătăcit” (2010). Este distins cu „Ordinul Republicii”.

În 2011, A. Silvestru a lansat două cărţi: „Fărâme de suflet” şi „A doua şansă”. Prima - pentru copii, iar cea de-a doua - pentru adolescenţi şi adulţi. „Fărâme de suflet” a apărut în cadrul proiectului „Copiii Moldovei citesc o carte”, iniţiat de Claudia Balaban, directoarea Bibliotecii republicane pentru copii „Ion Creangă”.

Mereu în căutare, Aurelian Silvestru este el însuşi un model de creativitate şi inventică, inspirându-i pe elevi la o muncă de creaţie activă. Nu întâmplător, discipolii săi sunt printre premianţi la diferite concursuri şi olimpiade, dezbateri şi alte proiecte interesante. În curtea Liceului „Prometeu”, directorul a înălţat o biserică, unde au loc lecţiile de religie. În prezent, el construieşte o Casă parohială la Mănăstirea Pocăinţei „Sfântul Ion Botezătorul”. Pe lângă diversele sale preocupări, el continuă să prezinte la postul de radio „Vocea Basarabiei” „Editorialele de duminică”, în care abordează probleme general-umane.

La editura „Biblioteca” din Târgovişte, a apărut volumul de aforisme „Neodihna cuvintelor”. Elevii liceului din clasele a X B, XI A şi membrii fideli ai clubului au analizat opera lui A. Silvestr, în special un şir de aforisme şi au adresat întrebări.

 

 

 

UNGUREANU MIHAI, cl. X A

Pentru a posta comentariu e nevoie să vă logați

         


Blogroll

Instagram

Materiale create de elevii LAŞM

Canalul Youtube LAŞM

Bibliotecă online de cărţi electronice

Golovei Andrei

Nicoleta Prestescu

Gumeniuc Doina

Mironica Marina

Moșnoi Ion

Ungurean Cristina

Vârlan Tatiana

Badrajan Vladimir

Blog 12UM

Gimnaziul Galata

Vizitatori Online

Avem 131 vizitatori și niciun membru online

Free business joomla templates meds no prescription