Lidia Kulikovski la Biblioteca polonă "A. Mickiewicz"

Evaluare utilizator:  / 1
SlabCel mai bun 

 

 

Lidia Kulikovski la Biblioteca polonă "A. Mickiewicz"

Bibliotecarul este un element stimulator, care nu se mărgineşte a fi numai un custode al depozitului de gândire şi artă, ci caută să fie un difuzor al culturii ce sălăşluieşte în incinta instituţiei cărţilor. Lidia Kulikovski - un nume aparte, o personalitate unicală în lumea biblioteconomică, legată de tot cea ce este nou, inovativ, modern. Timp de 20 de ani, fiind directorul Bibliotecii Municipale „B.P.Hasdeu”, a promovat cu profesionalism și inspirație această instituție pe plan național și international.

Elevii Liceului AȘM, ca de obicei dornici de știință, inovație și spirit creativ, au mers la o întîlnire cu Doamna Lidia Kulikovski la sediul Bibliotecii de cultură şi literatură polonă "A. Mickiewicz". Tinerii au cunoscut un manager înnăscut, un bibliotecar de vocaţie, doctor conferenţiar universitar. În cadrul Conferinței publice „Pledoarie pentru inovație”, susținută de către Doamna Kulikovski, tinerii au preluat un șir de informații utile, sfaturi și adevărate lecții de viață. Dînsa a izbutit să instaureze o armonie între relaţiile cititorilor cu bibliotecarii, dar ceea ce este mai important, este faptul că la baza acestei personalități excentrice se află cărțile. Ea a menționat faptul cît de mult a citit și a considerat aceasta ca fiind o ocupație de bază și de asemenea ne-a transmis un mesaj extrem de profund și motivațional în cîteva cuvinte: „Citește cîte o carte pe săptămînă”. Tinerii au rămas profund impresionați de confesiunea cu Doamna în cauză, astfel ei și-au manifestat interesul acordîndu-i diferite întrebări, iar spre final au beneficiat de autografe, mici surprize și desigur poze.

Este greu de apreciat exact aportul acestui om la cultura municipiului nostru, la cultura Moldovei în general, un lucru însă este cert: că în domeniul cărţii, în marea arie a bibliotecilor, Lidia Kulikovski este un ctitor.

 

                                                                   PRESTESCU NICOLETA, cl. a X-a „A”

Pentru a posta comentariu e nevoie să vă logați

         


Blogroll

Instagram

Materiale create de elevii LAŞM

Canalul Youtube LAŞM

Bibliotecă online de cărţi electronice

Golovei Andrei

Nicoleta Prestescu

Gumeniuc Doina

Mironica Marina

Moșnoi Ion

Ungurean Cristina

Vârlan Tatiana

Badrajan Vladimir

Blog 12UM

Gimnaziul Galata

Vizitatori Online

Avem 91 vizitatori și niciun membru online

Free business joomla templates meds no prescription