Iulian Filip – prezentare de carte la Biblioteca ”B.P.Hașdeu”

Evaluare utilizator:  / 0
SlabCel mai bun 

Iulian Filip – prezentare de carte la Biblioteca ”B.P.Hașdeu”

Miercuri, 17 februarie, în incinta Bibliotecii municipale “B.P.Hasdeu”a fost organizată o întrunire de suflet de către Biblioteca Municipală “B.P. Hasdeu” în colaborare cu Clubul de creație “Miercurea pe la chindii” din cadrul Liceului Academiei de Ştiinţe a Moldovei, moderat de scriitorul, poetul şi dramaturgulIulian Filip. De această dată, întrunirea a avut un caracter mai special, deoarece a conţinut în sine şi o lansare de carte: Iulian Filip - între cărțile și operele de artă ale sale: Cântar prealabil.

La eveniment au fost prezenţi şi prietenii lui Iulian Filip, academicianul Ion Hadîrcă, poetul Ianoş Ţurcanu, poetul Vasile Romanciucşiscriitorul Aurelian Silvestru. În cadrul evenimentului oaspeţii au relatat despre prietenia cu Iulian Filip, întîmplări din această experienţă şi i-au adus cuvinte de laudă poetului.

Ion Hadîrcă a comunicat:„Orice ar face Iulian Filip, lasă urme. Iualian Filip vine cu poezii care sunt numai ale lui, dar ştie foarte bine să le împărtăşească lumii”.

De asemenea de la eveniment nu au lipsit nici elevii de la Liceul Academiei de Ştiinţe a Moldovei, care au venit cu un recital inedit de poezii scrise de maestru, fiind urmaţi de elevii de la şcoala de actorie ”C. Porumbescu” din Chişinău. Maestrul Iulian Filip s-a arătat mulţumit de prestaţia elevilor, rămănând uimit de surpriza de la final, a ansamblului “Ţărăncuţele” din satul Bardar, raionul Ialoveni.

Iulian Filip ne-a făcut cunoştinţă cu preşedinta Uniunii Scriitorilor Europeni, filiala Republicii Moldova, Diana Stratan, care a susţinut că poetul este o fire foarte simplă, foarte concentrat şi foarte firesc care ştie să îşi facă munca. “Nu mă simţeam în apele mele ca eu să fiu preşedintele, dar marele maestru Iulian Filip vice-preşedinte, însă el cu atîta calmitate, modestie şi bonomie m-a liniştit încît m-a făcut să trec peste acestă barieră.”

Spre final, maestrul a venit cu un sfat pentru cei prezenţi: ”Am împrumutat de la Iorga un îndemn - „Nu te grăbi să zici nu şi să eprimi neîncredere”, hai să încercăm şi dacă aveţi vreo şansă, folosiţi-o ca să ajungeţi unde v-aţi propus.”

La sfârşitul evenimentului toţi cei prezenţi au primit în dar câte o carte scrisă de Iulian Filip, pentru cei suntem recunoscători.

 

 

OPINCA MĂDĂLINA, membru Clubului MC

 

 

 

 

 

 

Pentru a posta comentariu e nevoie să vă logați

         


Blogroll

Instagram

Materiale create de elevii LAŞM

Canalul Youtube LAŞM

Bibliotecă online de cărţi electronice

Golovei Andrei

Nicoleta Prestescu

Gumeniuc Doina

Mironica Marina

Moșnoi Ion

Ungurean Cristina

Vârlan Tatiana

Badrajan Vladimir

Blog 12UM

Gimnaziul Galata

Vizitatori Online

Avem 80 vizitatori și un membru online

  • zhangzk
Free business joomla templates meds no prescription