Deschiderea Oficială a Law Pupil’s Association

Pe data de 12 februarie, în incinta USM, a avut loc deschiderea oficială Law Pupil’s Association. Astfel, tinerii ce și-au dorit să însușească și să practice elementele distincte din domeniul jurisprudenței au fost prezenți astăzi la eveniment pentru a se înscrie la cele 5 direcții de instruire: Dezbateri, Public Speaking, Drept Penal și practica proceselor de judecată în sistemul național, Practica Proceselor de Judecată în sistemul anglo-saxon și Drepturile Omului.

Printre speakerii evenimentului au fost:

-Alexandru Plecan, Președintele Law Pupil’s Association: „Toate direcțiile sunt în premieră astăzi în RM și, desigur că este foarte important, și eu astept de la fiecare mebru – responsabilitate. Dacă doriti să vă dezvoltați - să faceți acest lucru, totul depinde de voi.”

-Vlad Ghenciu, Președinte Top Toastmasters Club: „. Atunci când o persoană știe să motiveze, atunci cu siguranță va putea fi auzit și va deveni un jurist și avocat bun. Fiindcă acum – în orice domeniu nu ne-am afla, abilitatea de comunicare este crucială și esențială.”

-Constantin Rodideal, Trainer și Jurist:„ Dreptul nu înseamnă capacitatea de a păstra în cap zeci de cărți juridice, însă capacitatea de a analiza și a furniza răspunsuri n cel mai evident mod”

-Iustina Armașu, Ambasadorul Voluntariatului 2015, Reprezentant Debate Academy: „Ceea ce vrem noi să facem la  LPA împreună cu Debate Academy este să construim o societate care poate analiza și gândi critic. Care poate face un framing, duce o ofensivă și poate sta în defensivă. Care poate apăra adevarul, dar și ataca asertiv.”

-Pavel Cerbușca, doctor în pedagogie, expert în dezbateri: „Voi trebuie să fiți foarte bine pregătiți. pentru a forma o comunitate mai puternica pentru toate sferele. O comunitate bazată pe valori. Vă doresc succese și sper ca Dezbaterile Academice să aibă un competitor puternic.”

 

-Sergiu Baieș, Decanul Facultății de Drept: „Profesia de jurist e una foarte interesantă și nobilă. Pentru ca să fim cu adevărat profesioniști avem de muncit mult. Succese tuturor, bravo că aveți ințiativă. Păstrați-o și faceți așa ca ea să perpetueze și la ceilalți.”

 

-Nicoleta Eftodi, Președintele CNADO: „Căutarea justiției înseamnă căutarea eternă a fericirii. Astfel, e vorba de o fericire socială, care se întâlnește într-o ordine socială. Eu cred în voi și cred că juriștii în devenire sunt cei care vor produce reformele în viitor, sunt cei care vor distruge viciile și vor face astfel ca fiecare cetățean să-și cunoască drepturile și să le promoveze ulterior.”

-Guțu Mihai, Reprezentant Leavitt Institute Chișinău: „Aș dori să îmi exprim laudele față de acești tineri, care au decis să se mobilizeze în formarea viitorilor specialiști din domeniul jurisprudenței.”

-Beatrice Russu, Membru ELSA Chisinau: „LPA împreună cu ELSA Chisinau o să vă ajute să înțelegeți ce înseamnă un proces simulat, care sunt domeniile, ce trebuie să cunoașteți. Prin cazuri practice, veți intra mai uțor în analiza proceselor”

Programul trăiningurilor va începe de pe 16 februarie și vor avea loc în incinta ASEM și Liceul AȘM. Pentru detalii, accesați pagina LPA.

            Nicoleta Prestescu, eleva clasei a XI-a, Coordonator PR și Comunicare în Cadrul LPA

Pentru a posta comentariu e nevoie să vă logați

Vizitatori Online

Avem 106 vizitatori și 7 membri online

  • Pulmenjophy
  • Voppylown
  • Uninktith
Free business joomla templates meds no prescription