Decada Chiimiei la LAȘM

Evaluare utilizator:  / 12
SlabCel mai bun 

 

    În perioada 22-26 aprilie 2013, în Liceul AŞM s-a desfășurat Decada Chimiei, în cadrul căirea au fost organizate o serie de activități consacrate uneia dintre cele mai vaste științe reale, ce se dezvoltă vertiginos la momentul actual: Chimia. Programul activităților a fost unul foarte variat, incluzând prezentări cognitive, o serie de experiențe în laborator, curiozități difuzate la radioul liceului, concursuri intelectuale şi altele.

    În cadrul întrunirii de pe data de 25 aprilie 2013, în sala de lectură a Bibliotecii, a avut loc o întâlnire de excepţie cu dl academician  Gheorghe Duca, preşedintele AŞM, chimist de profesie. În cadrul mesei rotunde au participat cca 60 de elevi, în mare parte interesați de chimie, care au ascultat poveţele savanţilor şi au adresat întrebări.

    Dlui a fost însoţit de specialişti în domeniul chimiei, printre care dl Lupașco Tudor, doctor habilitat, profesor, dna Aliona Mereuță și Rodica Sturzu, colaboratori ştiinţifici ai Institutului de Chimie al AŞM și dl Eduard Coropceanu, decanul facultăţii de chimie a Un. AŞM.

    Oaspeţii au prezentat cerinţele faţă de viitoarea profesie, unele amintiri din traseul carierei sale, relevând importanța studiului chimiei pentru viaţă şi pentru ştiinţă. Dl academician Gheorghe Duca a prezentat elevilor sfaturi utile, în ceea ce privește oportunitățile unei viitoare cariere cu referire la chimie. Dl Cristea Iu., director al Liceului AŞM şi şefa de catedră dna Grinciuc L., au prezentat un rezumat al succeselor elevilor la Olimpiadele municipale şi naţionale.

    Această întâlnire a marcat apogeul evenimentelor din săptămâna chimiei, Destul de atractive au fost experimentele de laborator prezentate de către „micii savanți”, ce a adunat elevii pasionații de chimie pentru a le îmbogăți cunoștințele în domeniu.

 

Surugiu Eugenia, cl. XI bch.

Pentru a posta comentariu e nevoie să vă logați

         


Blogroll

Instagram

Materiale create de elevii LAŞM

Canalul Youtube LAŞM

Bibliotecă online de cărţi electronice

Golovei Andrei

Nicoleta Prestescu

Gumeniuc Doina

Mironica Marina

Moșnoi Ion

Ungurean Cristina

Vârlan Tatiana

Badrajan Vladimir

Blog 12UM

Gimnaziul Galata

Vizitatori Online

Avem 48 vizitatori și un membru online

  • femoknoff
Free business joomla templates meds no prescription