Academician Gheorghe Duca în calitate de lector la Liceul AŞM

Evaluare utilizator:  / 3
SlabCel mai bun 
Academician Gheorghe Duca în calitate de lector la Liceul AŞM
 

   Elevii Liceului AŞM au avut o ocazie unică de a asculta mesajul academicianului Gheroghe Duca despre rezultatele activităţii AŞM şi perspectivele pentru următorii ani. Domnia sa a prezentat un material consistent în format PPT despre activitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi a institutelor sale. În mesaj s-a accentuat că Liceul ASM este un promotor al inovațiilor în educație, peste 100 de premianți locul I, II, III la olimpiadele republicane anul de învăţământ 2012-2013. De asemenea un rol aparte îl are Universitatea AŞM în pregătirea specialiştilor calificaţi, care vor contribui prin aportul lor la îmbunătăţirea situaţiei în AŞM şi în ţară. 

   Dl Duca a accentuat că cercetarea şi inovaţia trebuie să fie considerate priorităţi-cheie dacă dorim să realizăm transformări radicale în societate. A fost analizat rolul multifuncţional al ştiinţei şi faptul că aceasta de la urmă contribuie la formarea capitalului uman. De exemplu, doar în ultimul an au fost publicate peste 8 mii de articole, culegeri, manuale, ghiduri şi alte materiale pentru specialişti şi publicul larg.
   Elevii au ascultat cu interes obiectivele AŞM şi a institutelor sale în promovarea ideilor inovatoare. Au fost prezentate argumente clare că comunitatea ştiinţifică contribuie la dezvoltarea culturii. Destul de convingătoare au fost informaţiile demonstrate despre colaborarea cu diverse personalităţi marcante din domeniul ştiinţei, culturii, politicii, economiei, atât din ţară, cât şi de peste hotare. 
   Considerăm binevenită această activitate pentru ca elevii să cunoască mai multe informaţii despre AŞM şi despre rolul de promotor al ideilor inovatoare în societate. Iar dl Gh. Duca a demonstrat calităţi înalte de prezentare, argumentare de analiză critică şi constructivă a problemelor cu care se confruntă atât oamenii de ştiinţă cât şi publicul larg. 
 
Pavel Cerbuşca, director adjunct Liceul AŞM

Pentru a posta comentariu e nevoie să vă logați

         


Blogroll

Instagram

Materiale create de elevii LAŞM

Canalul Youtube LAŞM

Bibliotecă online de cărţi electronice

Golovei Andrei

Nicoleta Prestescu

Gumeniuc Doina

Mironica Marina

Moșnoi Ion

Ungurean Cristina

Vârlan Tatiana

Badrajan Vladimir

Blog 12UM

Gimnaziul Galata

Vizitatori Online

Avem 112 vizitatori și un membru online

  • femoknoff
Free business joomla templates meds no prescription