Dialogul democratic ne fortifică speranţele într-un viitor mai bun

Evaluare utilizator:  / 5
SlabCel mai bun 

Dialogul democratic ne fortifică speranţele într-un viitor mai bun

Sub forma unui dialog academic, la data de 20 decembrie 2013, a avut loc o întâlnire, în cadrul Liceului AȘM, cu dl Victor Juc – doctor habilitat în politologie, dna Spînu Stela – conferențiar universitar, doctor în filologie și dna Păduraru Galina – conferențiar universitar, doctor în filologie.

Confruntându-ne, actualmente, cu diverse schimbări politice în țara noastră, am discutat, la nivelul unei dezbateri, despre perspective, avantajele și dezavantajele integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Dialogul a început cu menționarea unor constatări actuale, în ceea ce privesc acțiuni de susținere a acestui proces, precum parafarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană la Summitul de la Vilnius, din data de 29 noiembrie 2013.

Printre lașm-iști, și-au găsit locul și studenți ai UnAȘM, care, la fel, s-au implicat activ în dialogul dintre invitați și public. Întreaga dezbatere s-a soldat cu niște concluzii finale bine-stabilite, accentuând faptul că, în prezent, tinerii sunt cei care vor guverna Moldova de mâine. În același timp, s-a conturat și o motivație foarte bună, în ceea ce privește activismul civic și implicarea activă a tinerilor în diverse activități și proiecte.

Menționăm faptul că această activitate a fost organizată de membrii Catedrei Limbi și Civilizații a Liceului AȘM, șef catedră – dna Cristei Tamara, dr. conferențiar, profesor de limbă și literatură română.

Tatiana Vârlan,
cl. a XII-a „UM”

 

 

Pentru a posta comentariu e nevoie să vă logați

         


Blogroll

Instagram

Materiale create de elevii LAŞM

Canalul Youtube LAŞM

Bibliotecă online de cărţi electronice

Golovei Andrei

Nicoleta Prestescu

Gumeniuc Doina

Mironica Marina

Moșnoi Ion

Ungurean Cristina

Vârlan Tatiana

Badrajan Vladimir

Blog 12UM

Gimnaziul Galata

Vizitatori Online

Avem 100 vizitatori și niciun membru online

Free business joomla templates meds no prescription