CONFERINŢA ŞTIINŢIFICO-PRACTICĂ REPUBLICANĂ A ELEVILOR „Spre viitor”, ediţia a IV-a

Evaluare utilizator:  / 2
SlabCel mai bun 

CONFERINŢA ŞTIINŢIFICO-PRACTICĂ REPUBLICANĂ A ELEVILOR „Spre viitor”, ediţia a IV-a.

 

La 28 martie 2015 în incinta Liceului AŞM s-a desfăşurat Conferinţa republicană a elevilor „Spre viitor”, ediţia a IV-a cu genericul „Tinerii în acţiune”, la care a fost prezentată proiectele ştiinţifice şi practice ale elevilor din diverse raioane ale republicii. În total la conferinţă au participat peste 200 de persoane: 158 de elevi de la Liceul AŞM şi de la instituţiile din ţară, 28 cadre didactice şi manageri, 19 invitaţi din R. Moldova, România, SUA, India, Ucraina, Georgia, 28 de studenţi şi masteranzi, 12 absolvenţi ai liceului, 25 de părinţi.

La eveniment a fost prezentată publicaţia „Tinerii în acţiune”, elaborată de voluntarii LAŞM, dar susţinută de partenerii noştri, în special de Centrul Dezvoltare şi Parteneriat, director Martâniuc Irina, împreună cu finanţatorii Caritas, ICCO şi Kerk inActie.

Managerul Proiectului, dr. Pavel Cerbuşca, vicedirector la Liceul AŞM, a prezentat obiectivele Conferinţei şi modalitatea de desfășoare. Astfel, reprezentanţii tinerii generaţi avem recunoştinţă pentru că suntem în centrul atenţiei administraţiei liceului, a AŞM, dar şi a diverselor ONG, despre care sunt menţionaţi în publicaţie. Dorim să ne afirmăm prin cercetare ştiinţifică, concursuri şi olimpiade, participarea la Conferinţe teoretico-practice şi Dezbateri publice, Forumuri civice şi activităţi de voluntariat şi de agrement.

Liceul AŞM a fost şi este iniţiatorul multor evenimente la nivel de municipiu, republică, dar şi la nivel internaţional, unde sunt elevi şi profesori interesaţi să se afirme şi să se aducă aportul pentru dezvoltarea personală şi prosperarea ţării.

În cadrul Conferinţei au avut prezentări elevii: Dumitriţa Brăiescu, despre desfăşurarea Forumului Civic în anul 2014, Cristina Lozinschi şi George Pascaru - Publicaţia „Tinerii în acţiune”.

Invitatul special a fost AŞM a fost acd. dl. Duca Gheorghe, preşedintele AŞM, care este promotorul multor idei inedite, iar susţinerea tinerii generaţii de la Liceul AŞM şi Un AŞM, precum şi a cercetătorilor din ţară este ocupaţia de bază colaboratorilor AŞM. Universitatea AŞM a fost prezentată de decanul facultăţii Ştiinţe Reale dr. Corobceanu Euard şi un mare număr de studenţi şi masteranzi, care au jurizat şi apreciat lucrările elevilor.  

Invitaţii speciali din România în frunte cu senatorul Dorin-Mircea Dobrea, au comunicat despre perspectivele de consolidare a relaţiilor bilaterale dintre România şi R. Moldova, în special şi dintre instituţiile de învăţământ din cele două state în organizarea concursurilor, olimpiadelor şi altor activităţi comune.

Un mesaj special a fost susţinut de dl. Calestru Mihai, Secretar General a Federaţiei pentru Pace Universală, prin colaborare cu care am deschis mai multe căi de afirmare în mediul valorilor, precum Pacea, Toleranţa, Libertatea şi Munca.

Cadrele didactice din liceu, dar şi mulţi elevi colaborează eficient cu cea mai mare şi cea mai eficientă organizaţie a învăţătorilor. Preşedintele AGIRoMd dr. Marin Mariana s-a exprimat despre iniţiativele plauzibile ale managerilor, profesorilor şi ale elevilor din Liceul AŞM şi perspectivele de colaborare.

Liderii Mișcării Civice “Tinerii Moldovei”, prezentată de co-preşedintele Ursu Anatol mobilizează tinerii din ţară pentru a creşte profesional şi pentru a demonstra idei, dar şi fapte, exemple concrete de Demnitate, Patriotism şi Acţiune pentru prosperarea neamului şi a comunităţii.

Apreciem înalt implicarea tuturor elevilor din Liceul AŞM, în special din clasele a XI-a, care sunt încadraţi în realizarea unui Plan cadru personalizat şi un orar individualizat, unde se pun în valoare multiplele inteligenţe ale elevilor.

După partea plenară de deschidere a Conferinţei au avut loc prezentări şi comunicări în cadrul secţiilor (rezumatele lucrărilor ştiinţifice, prezentări PPT, sintezele a lucrărilor practice şi de laborator, scenarii etc.):

- Limbă şi comunicare, moderatori: Cristei Tamara, Sorocean Inga;

- Public speaking, moderatori: Graur Sorina, Lachi Diana;

- Istorie şi Cercetare, moderator: Ciorici-Frei Angela;

- Geografie şi Ecologie, moderator Craveţ Ala;

- Educaţie civică şi Voluntariat, moderatori:  Cerbuşca Pavel;

- Pedagogie şi Psihologie, moderator: Harea Maria;

- Fizică şi Astronomie, moderator: Cerbu Anatolie;

- Matematică, moderator: Eftodi Ion;

- Informatică şi Tehnologii Informaţionale, moderator Miron Raisa;

- Biologie, moderator: Acciu Adriana;

- Chimie, moderator: Grinciuc Larisa;

- Sănătate şi cultură fizică, moderator: Sprincean Pavel.

Menţionăm implicarea  şi organizarea la nivel înalt a profesorilor din liceu (Cristei Tamara, Sorocean Inga, Graur Sorina, Lachi Diana, Ciorici-Frei Angela, Craveţ Ala, Cerbuşca Pavel, Harea Maria, Cerbu Anatolie, Eftodi Ion, Miron Raisa, Acciu Adriana, Grinciuc Larisa, Sprincean Pavel), care au colaborat eficient cu cadre didactice din alte instituţii, studenţii Un AŞM şi absolvenţii în organizarea comisiilor şi aprecierea lucrărilor elevilor.

De asemenea suntem recunoscători profesorilor din liceele care au organizat elevii: L.T. „Gaudeamus” (Alexandra Tănase”), L.T. „V. Alecsandri”, („Daniela Vacarciuc”) „G. Meniuc”, „N. Iorga”, L.T. „I. Creangă”, Chişinău, L.T. „Orizont” („V. Curechi”),  L.T. ”Ion Creangă”,   or. Soroca (Angela Muşenco”), „Asociaţia Tinerilor Artişti Oberliht, Chişinău şi altor instituţii.

La festivitatea de totalizare şi premiere au fost expuse opiniile despre organizarea Conferinţei şi a prezentărilor din cadrul secţiilor, au fost înmânate diplomelor pentru locurile III, II, I, precum şi menţiune.

Apreciem implicarea activă a voluntarilor, precum şi a elevilor din Liceul AŞM, clasele a X-XI care au asistat la prezentările colegilor şi suntem în speranţa realizării unor lucrări mai calitative pentru anul viitor.

 

CINCIUC ROBERT, PASCARIU

MARIA, prezentatori.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru a posta comentariu e nevoie să vă logați

         


Blogroll

Instagram

Materiale create de elevii LAŞM

Canalul Youtube LAŞM

Bibliotecă online de cărţi electronice

Golovei Andrei

Nicoleta Prestescu

Gumeniuc Doina

Mironica Marina

Moșnoi Ion

Ungurean Cristina

Vârlan Tatiana

Badrajan Vladimir

Blog 12UM

Gimnaziul Galata

Vizitatori Online

Avem 101 vizitatori și 9 membri online

  • Pulmenjophy
  • Jofonge
  • sokalmot
Free business joomla templates meds no prescription