Tineri inventivi-pilonul unei societăți selecte

Evaluare utilizator:  / 0
SlabCel mai bun 

Tineri inventivi-pilonul unei societăți selecte

  Alexander Bell afirma „Un inventator este cel care privește lumea în jurul lui și nu este mulțumit de lucrurile așa cum sunt. Vrea să îmbunătățească tot ceea ce vede și vrea să aducă foloase lumii.

 În perioada 15-21 aprilie, Biblioteca Municipală „Bogdan Petriceicu Hașdeu” organizează „Săptămâna creativității și inovației”, asfel oferind tinerilor inventatori posibilitatea să se afirme și să-și prezinte invențiile și lucrările creative.

 Filiala Bibliotecii Municipale „Adam Mickiewicz” a găzduit la 19 aprilie elevii Liceului Academiei de Științe a Moldovei, care și-au prezentat ideile și lucrările inovative. Acești tineri nu sunt doar niște elevi talentați a căror imaginație și curiozitate nu cunoaște limite, ci adevărați inventatori, care vor să revoluționeze lumea în care trăiesc, iar acest eveniment le-a oferit, încă o dată, șansa să-și demonstreze capacitățile și să uimească prin creativitatea lor.

         Pușcașu Dorin, clasa a XI-a, ne-a prezentat un sistem de bibliotecă electronică care poate ușura munca unui bibliotecar, gazdele noastre, biobliotecarele fiind impresionate și interesate de invenția acestui tînăr talentat. Pușcașu Constantin, clasa a XII-a,  a realizat un sistem de ghidaj pentru persoanele cu deficiență de vedere, ce îi ajută să evite obstacolele pe care le întîlnesc în cale.Vozian Valentin, clasa a XI-a, fiind pasionat de informatică, ne-a vorbit despre Optimizarea prin structuri de date, iar Grosu Daniel, clasa a XII-a, un fan înrăit al programării ne-a informat cu privire la Algoritmul lui Dijkstra.

         Butmalai Dan,clasa a XI-a, a realizat o lucrare nespus de utila societății, care ar putea salva o mulțime de vieți și anume un detector de mine, care ar permite geniștilor să localizeze și să le înlăture de la distanță, fără a se supune riscului de a-și pierde viața.Lucian Bricicaru, clasa a X-a, a creat o cutie-safeu, care se deschide datorită unui senzor, ce reacționează doar la un card care e de culoare potrivită. Această invenție va permite păstrărea anumitor lucruri de valoare în siguranță și accesul limitat persoanelor care nu dețin cardul necesar.

         Băieții au venit cu invenții moderne și inovatoare,abordînd domeniul informaticii și a roboticii, însă Irina Odobescu, clasa a XI-a, a decis, în lucrarea sa, să păstreze și să perpetueze tradițiile strămoșești, realizînd o lucrare științifică pe tema: Covorul naţional-patrimoniul nostru cultural.  Am aflat despre importanța acestui obiect în societatea actuală, modernă și necesitatea valorificării specificului național. La final, tinerii ne-au îndemnat să fim creativi și să nu frânăm în a ne manifesta talentele ascunse, indiferent de domeniul de care suntem interesați, căci în fiecare din noi se ascunde un creator și un inventator.

         Evenimentul a fost coordonat de Oxana Andreev, gazda noastră de la biblioteca „Adam Mickiewicz” împreună cu vicedirectorul Liceului AȘM, Pavel Cerbușca și pedagogul social, Harea Maria, susținuți de elevele prezentatoare Cicati Carolina și Prestescu Nicoleta. La eveniment au participat elevi de la Liceul AȘM, Liceul, N. Sulac și ostași în termen de la Garda Națională.

BUZU NATALIA, clasa a XI-a


 

 

 

 

Pentru a posta comentariu e nevoie să vă logați

         


Blogroll

Instagram

Materiale create de elevii LAŞM

Canalul Youtube LAŞM

Bibliotecă online de cărţi electronice

Golovei Andrei

Nicoleta Prestescu

Gumeniuc Doina

Mironica Marina

Moșnoi Ion

Ungurean Cristina

Vârlan Tatiana

Badrajan Vladimir

Blog 12UM

Gimnaziul Galata

Vizitatori Online

Avem 112 vizitatori și un membru online

  • darlatr3
Free business joomla templates meds no prescription